Tenis Club Bright, o bază modernă la Constanța

530
Tenis Club Bright, o bază modernă la Constanța - tenis-1564944208.jpg

Articole de la același autor

Atunci când vine vorba despre bazele de tenis, în Constanța există câteva astfel de locuri, în care practicanții sportului alb își pot desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Una dintre acestea este Tenis Club Bright, un loc în care atunci când pășești pentru prima dată, te lovește un aer aproape asemănător cu cel de la Roland Garros.


Tenis Club Bright a găzduit săptămâna trecută calificările Campionatului European de tenis individual de vară U16, competiție care a fost câștigată de Bulgaria și la care România s-a clasat doar pe locul 4. Timp de trei zile, opt echipe naționale au petrecut foarte multe ore în incinta acestei baze, care le-a pus sportivilor, antrenorilor, dar și suporterilor la dispoziție terenuri performante, sală de sport și medicamentație necesară.


Sportivii care au venit din cele opt țări europene, au rămas încântați de organizarea care nu a lăsat deloc de dorit. Cu siguranță că cei mai mulți dintre ei au asociat tenisul românesc cu nume precum Ilie Năstase sau Simona Halep, însă au avut ocazia să vadă la Constanța o echipă de profesioniști care au făcut toate eforturile necesare pentru buna desfășurare a competiției.
Mihai Ochiuleț, directorul turneului și unul dintre cei mai importanți oameni care își desfășoară activitatea la baza Tenis Club Bright, este cel care se ocupă de organizarea competițiilor care au loc în cadrul complexului sportiv de pe strada "Prelungirea Caudella Eduard". Acesta a declarat pentru "Cuget Liber" că pe viitor vor mai avea loc competiții importante la Tenis Club Bright.


Prima dintre acestea este "Tenis Europe", categoria a doua, eveniment care este destinat tenismenilor cu vârstele de până la 14 ani. Până în prezent s-au înscris 112 participanți, băieți și fete, iar Constanța va avea destul de mulți reprezentanți care se vor lupta pentru marele trofeu. "Tenis Europe" va avea loc în perioada 10-18 august.
Pe parcursul disputării calificărilor Campionatului European de tenis individual de vară U16, terenurile au arătat impecabil. Exact așa cum se întâmplă la marile turnee din întreaga lume, organizatorii au nivelat zgura după fiecare set disputat. Nu au fost neglijate nici terenurile pentru antrenament, acest lucru fiind foarte important în ceea ce privește integritatea fizică a jucătorilor. 


Ploaia și-a făcut și ea simțită prezența în cea de-a doua zi de concurs, însă sportivii nu s-au plictisit deloc în cele câteva ore în care au așteptat ca aversele să se oprească. Aceștia au ascultat muzică de bună calitate, s-au răcorit cu băuturi energizante reci ca gheața și au continuat să își țină corpurile în priză în sala de antrenament.
Ca la orice competiție care se respectă, organizatorii i-au invitat pe sportivi, pe antrenori dar și pe apropiații acestora, pe plajă, acolo unde la finalul zilei a doua de concurs aceștia s-au distrat și au "testat" valurile Mării Negre.
Tenis Club Bright este o bază modernă, exact așa cum este și Tenis Club Idu, acolo unde campioana Simona Halep și-a petrecut cei mai mulți ani ai copilăriei. 


Important este că se investește în tenis și mai important este felul cum oamenii potenți financiar o fac. Și, cu asemenea baze în care sportivii se pot antrena în cele mai bune condiții, putem spera la noi campioni români care să apară în tenisul mondial.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3864 secunde