"Stejarii", duel în premieră, cu naționala statului Chile

522

Articole de la același autor

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 8 iunie, de la ora 23.30, în primul meci test World Rugby al acestei luni, reprezentativa statului Chile. Partida va avea loc pe stadionul "Elias Figueroa" din Valparaiso și va fi prima întâlnire între cele două națiuni. 


Staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren, în primul XV fiind anunțați doi debutanți - Taylor Gontineac și Mihai Lămboiu. De asemenea, în fața primei partide pentru "stejari" se află și Gabriel Rupanu, prezent pe banca de rezerve. Căpitan de echipă este Mihai Macovei. 


"Totul a decurs bine în această săptămână de pregătire, oficialii Federației din Chile ne-au pus la dispoziție tot ce am cerut, jucătorii s-au comportat foarte bine în timpul antrenamentelor, au răspuns pozitiv la ceea ce le-am cerut să facă. Chile este un adversar nou pentru noi, o echipă care nu are o istorie atât de îndelungată în lumea rugby-ului, de doi ani participă în Turneul 6 Națiuni de aici, din America de Sud. I-am urmărit pe video, joacă din toate zonele terenului, pentru că au acel stil argentinian, deschis. Ne-am pregătit să facem un meci bun și pot spune că este îmbucurător că avem o echipă cu mulți tineri. Este o perioadă solicitantă, pentru că au fost trei loturi în același timp în cantonament, România U23, România 7's și România seniori, loturi care și-au împărțit practic jucătorii pentru a acoperi cât mai bine totul, în funcție și de obiectivele pe care le are fiecare grup. De aceea am profitat de acest lucru pentru a lua jucători tineri ca să vadă ce înseamnă echipa națională, să se obișnuiască cu nivelul de aici, cu o altă intensitate a jocului și să realizeze ce au de făcut pe viitor ca să fie aici, cu noi, tot timpul", a declarat antrenor principal interimar Marius Tincu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Cutremur de 6,4 grade!
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Actual : Cutremur de 6,8 grade în Chile
Pagina a fost generata in 0.4916 secunde