Spre play-off-ul Cupei EHF! HC Dobrogea Sud, victorie dramatică în Spania

475
Spre play-off-ul Cupei EHF! HC Dobrogea Sud, victorie dramatică în Spania - spre-1551643787.jpg

Articole de la același autor

Formația masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a reușit o victorie de senzație, ieri, pe terenul celor de la Liberbank Cuenca (Spania), scor 28-26 (14-13), într-o partidă din etapa a IV-a a Grupei C din Cupa EHF. Grație acestui succes, HCDS trece pe poziția a doua în clasamentul grupei, cu patru puncte, și păstrează șanse reale de calificare în play-off-ul competiției. 


La Cuenca, jucătorii antrenați de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic au reușit să se apere foarte bine, compact, fără a oferi prea multe șanse de reușită spaniolilor. Iar când aceștia au trecut, în fața lor s-a regăsit un portar, Nikola Mitrevski, în zi de grație - 12 intervenții salutare. 
Finalul de meci a fost unul tensionat. Cu doar cinci minute înainte de fluierul final, Liberbank Cuenca avea două goluri avans și atacul, însă nu a putut să gestioneze bine momentul, a încasat o eliminare de două minute, iar constățenii au sesizat momentul bun și au trecut de la -2, la +2. 


Experiența jucătorilor de la HCDS a fost definitorie. Ultimul minut a fost gestionat ca la manual - căutat contact, jocul dus în pasiv, time-out, iar spaniolii sunt scoși din lupta pentru locul doi. Greu de crezut că mai poate încurca cineva pe Porto în această grupă. În ultima rundă, Porto a învins pe Holstebro, în Portugalia, sâmbătă, scor 32-29 (13-12). 


Cel mai bun jucător al partidei a fost veteranul Laurențiu Toma, care a marcat șase goluri și i-a înnebunit pe spanioli cu plecările sale în circulație pe semicerc, transformat în al doilea pivot. De asemenea Dejan Malinovic a marcat 6 goluri, Nikola Crnoglavac 4, Janko Kevic 3, Dalibor Cutura 2, Ionuț Nistor 1, Velko Markoski 1, George Buricea 1. 
Astfel, duelul dintre HC Dobrogea Sud Constanța și Holstebro, din Sala Sporturilor, de sâmbătă, 23 martie, de la ora 18, va fi precum o finală pentru locul secund. 


Chiar și așa, ocupanta locului secund din această grupă are cele mai mari șanse să nu acceadă în play-off-ul Cupei EHF, din cauza punctajului inferior. Merg în play-off doar trei din cele patru formații clasate pe locul doi. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, ocupanta locului secund în Grupa C va spera ca echipe precum St. Raphael, Tatabanya sau GOG să se încurce în parcursul lor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6805 secunde