Sportul constănțean, îndoliat. S-a stins un "uriaș": antrenorul emerit Ion Veliciu

2699
Sportul constănțean, îndoliat. S-a stins un

Articole de la același autor

S-a mai stins un "uriaș"… Sportul constănțean a suferit o nouă mare pierdere, după ce profesorul Ion Veliciu, unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut vreodată atletismul românesc, a încetat din viață, ieri, la vârsta de 83 de ani. 


Ion Veliciu intră, astfel, în galeria antrenorilor de legendă ai sportului constănțean. De-a lungul timpului, a format generații și generații de mari campioni, sportivi participanți la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice, precum Paul Copu sau Cătălin Andreica, însă - indiscutabil - cel mai bun elev al său este chiar Ilie Floroiu, cel care a deținut, până în toamna anului trecut, funcția de director executiv al CS Farul Constanța. 


Antrenor emerit, Ion Veliciu este omul care l-a descoperit și l-a pregătit pe Ilie Floroiu, ale cărui recorduri naționale, în probele de 5.000 m și 10.000 m, sunt încă în picioare. Și vor mai fi valabile mult timp de acum înainte… 


"Este un moment trist, în care cuvintele nu pot exprima durerea. Nea Jenel, așa cum îi spuneam noi, a fost un exemplu de ambiție și profesionalism. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!", a transmis Ilie Floroiu. 
Mesaje de condoleanțe au mai exprimat și colectivul CS Farul, dar și Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal. 


Ion Veliciu a venit la Constanța în 1963, legându-și definitiv numele de orașul de la malul mării. Exigent și bine pregătit, a devenit antrenor emerit, activând cu succes, ca tehnician, la sfârșitul anilor 90, la lotul național al Venezuelei. 


Sportul constănțean mai pierde, așadar, un nume mare, un tehnician croit pe un model aflat, astăzi, pe cale de dispariție. Dacă nu cumva o fi dispărut deja de tot… 


Trupul neînsuflețit al lui Ion Veliciu se află depus la Casa Niculescu, de lângă Cimitirul Central. Ceremonia religioasă va avea loc mâine, de la ora 12.00, apoi va fi înmormântat la Cimitirul Municipal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4363 secunde