Sportivele profesorului Paul Neagu, evoluții onorante la Cupa Europei

220
Sportivele profesorului Paul Neagu, evoluții onorante la Cupa Europei - elevelebob-1452622776.jpg

Articole de la același autor

Sportivele din lotul de bob al României au participat, recent, la Konigssee, la prima etapă a Cupei Europei de bob feminin. Profesorul constănțean Paul Neagu a înscris două echipaje: Andreea Grecu cu Erika Halai și Ana Constantin cu Olivia Vild.

La Cupa Europei nu pot participa sportivele clasate pe primele 12 locuri în clasamentul mondial, iar Maria Constantin (locul 10) nu a putut lua startul competiției.

Andreea Grecu (pilot) a coborât pentru prima dată pe pârtia din Konigssee, o pârtie destul de dificilă, fiind proiectată inițial pentru sanie. Andreea și Erika Halai s-au clasat pe locul 13, deși au avut un început destul de bun.

"Andreea s-a descurcat foarte bine pentru prima sa coborâre. Nu a avut nicio răsturnare, iar în primii 50 de metri a fost în primii patru, la doar o sutime de locul al treilea. După prima manșă era cu încă patru echipaje într-o zecime, în final a venit pe locul 13. Evoluția Andreei este promițătoare", ne-a povestit antrenorul con-stănțean Paul Neagu.

Româncele mai au de disputat două etape din Cupa Europei, ambele la Innsbruck. Paul Neagu avea în plan să o înscrie și pe Maria Constantin la acestea, dacă sportiva "cădea" în clasament în această săptămână, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Echipajele românești au început deja antrenamentele pe pârtiile din Innsbruck. A doua etapă a competiției europene se va disputa la sfârșitul săptămânii.

"Am început deja pregătirea la Innsbruck și sperăm să avem un clasament mai bun. În start se află și campioana mondială Elana Meyers, din echipa Statelor Unite, care a făcut în așa fel încât să nu fie în primele 12 echipaje ale lumii. Nu a concurat la Cupa Mondială în Konigssee și nici acum în Cupele Mondiale ale Americii. Maria Constantin este încă în primele 12 echipaje din lume și nu are dreptul de a concura în Cupa Europei. Sportul de performanță este și un joc strategic, unde se pot face multe calcule", a adăugat Paul Neagu.

v v v

Profesorul constănțean reamintește cel mai important concurs de bob pe care-l va găzdui țara noastră și care va avea loc chiar la Constanța - Campionatul Mondial de bob cu rotile. Atât tehnicianul, cât și sportivele ne-au povestit cât de dornici sunt sportivii străini să ne cunoască țara.

"Campioni internaționali și mondiali sunt interesați să participe. Jamaicani, chinezi, foarte multe națiuni, care nici nu știu unde se află România și sunt curioși să ne viziteze țara. Vor chiar să vină și să stea o săptămână sau două, să se antreneze", spune antrenorul constănțean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5752 secunde