Spectacol în ring! Opt medalii obținute de Constanța, la Naționalele de box feminin

306
Spectacol în ring! Opt medalii obținute  de Constanța, la Naționalele de box feminin - spectacol-1569337787.jpg

Articole de la același autor

S-au încheiat întrecerile Campionatului Național de box feminin, care a avut loc la Complexul Sportiv "Marea Neagră" din Eforie Nord. Ediția din acest an a fost una extrem de spectaculoasă, având loc patru competiții într-una singură!

Pe ringul de la Eforie Nord, s-au desfășurat meciuri din cadrul Campionatului Național pentru cadeți, Campionatului Național pentru juniori, Campionatului Național pentru tineret și Campionatului Național pentru seniori.

La eveniment, au participat 48 de cluburi și 172 de sportive. Județul Constanța a fost reprezentat de centrele din Năvodari, Medgidia și Mangalia, iar sportivele de la malul mării au obținut nu mai puțin de șase medalii de aur, una de argint și două de bronz.

La categoria cadete, Maria Cimpoeru, de la Clubul Sportiv Năvodari, a cucerit medalia de aur la 75 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe Camelia Jarda, de la Gloria Bistrița.

O altă sportivă de la CS Năvodari, Diana Brânză, a luptat la categoria junioare 50 de kilograme și a cucerit aurul după ce a trecut de Elena Rogojină, din Vâlcea. Diana Brânză s-a impus după ce adversara sa a abandonat în prima repriză.

Florentina Constantin, de la CS Năvodari, a cucerit și ea aurul la categoria junioare 63 de kilograme, învingând-o în finală pe Georgiana Dobrotă, de la Gloria Buzău, după ce aceasta a abandonat în prima repriză.

Clubul Sportiv Năvodari și-a adjudecat și o medalie de argint, după ce Alexandra Baciu a învins-o în finală pe Andreea Roberta, de la CS Tulcea.

Antrenorii care le-au îndrumat pe sportivele de la CS Năvodari sunt Ferodin Abladin și Marcel Jipeanu.

v v v

Clubul Sportiv Mangalia a dat județului Constanța două campioane, prin colaborare cu CSA Steaua. Campioana europeană Lăcrămioara Perijoc a obținut medalia de aur la categoria 57 de kilograme după ce a învins-o în finală pe Mihaela Codreanu, de la Gloria Bistrița. Lăcrămioara Perijoc nu i-a dat nicio șansă adversarei sale, năpustindu-se asupra acesteia și învingând-o în cele din urmă la puncte.

Claudia Nechita, cea care la fel ca Lăcrămioara Perijoc, luptă pentru CS Mangalia, dar și pentru CSA Steaua, a urcat și ea pe prima treaptă a podiumului la categoria 60 de kilograme, în urma unei finale câștigate în fața Adelinei Nițu, de la Gloria Bistrița.

Antrenorul care a stat în colțul celor două sportive este Nicolae Chioveanu.

Cadeta Amalia Niță, de la Clubul Sportiv Medgidia, a obținut medalia de aur în fața Mihaelei Bădescu, din Caracal, pe care a învins-o în prima repriză prin abandon.

Maria Dobre și Mihaela Toma, de la CS Medgidia, au obținut câte o medalie de bronz la categoria 64 de kilograme, respectiv 90 de kilograme.

Sunt rezultate excepționale pentru boxul feminin constănțean, care de la an la an ia amploare.

v v v

Cei trei arbitri de la malul mării care au fost prezenți la eveniment sunt Marius Marga, Vasile Cobzaru și Adrian Tănase, iar supervizorul competiției a fost Matei Toma, arbitru internațional AIBA. Aceștia au avut parte de meciuri dificile, însă s-au descurcat foarte bine și au împărțit dreptatea în mod egal.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a ajutat la organizarea Campionatului Național de la Eforie Nord prin montarea ringului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.491 secunde