Simona Halep poate reveni pe locul 1 WTA, după US Open. Care sunt condițiile

245
Simona Halep poate reveni pe locul 1 WTA, după US Open. Care sunt condițiile - simonahalep-1566408605.jpg

Articole recomandate

Simona Halep nu va avea niciun punct de apărat la turneul US Open, care se desfășoară în perioada 26 august - 8 septembrie. Tot ce acumulează românca la Flushing Meadows se adună în ierarhia WTA, într-o anumită conjunctură având șanse să revină inclusiv pe locul 1 WTA.


Halep intră la US Open din postura jucătoarei clasate pe locul 4 WTA. Toate cele trei sportive poziționate înaintea ei au de apărat puncte după evoluția din 2018. Naomi Osaka este campioana en-titre, Ashleigh Barty a jucat optimi de finală anul trecut, iar Karolina Pliskova a ajuns până în sferturile de finală. Toate aceste jucătoare vor pierde punctele câștigate anul trecut, astfel că bătălia pentru locul 1 mondial la US Open începe de la următorul punctaj în ierarhia WTA:


Ashleigh Barty - 6.261 puncte
Karolina Pliskova - 5.885 puncte
Simona Halep - 4.733 puncte
Naomi Osaka – 4.606 puncte


Halep câștigă 2.000 de puncte în ierarhia WTA, dacă va repeta performanța de la Wimbledon 2019, când a ridicat în premieră trofeul deasupra capului. În aceste condiții, Simona are șanse importante să revină și în postura de lider mondial.


Pentru a redeveni lider, Simona are nevoie de maximum de puncte la Flushing Meadows pentru a trece de Ashleigh Barty. În același timp, australianca să nu obțină o performanță mai bună decât o prezență în sferturile de finală. De asemenea, Karolina Pliskova să nu ajungă în finală, pentru că cehoaica ar primi 1.300 de punctre, suficient pentru a prelua ea șefia mondială.


Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc joi, după ora 19:00 (în România). Primele meciuri se vor desfășura luni după-amiază.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4874 secunde