Simona Halep, în finala de la Roland Garros. "Trebuie să joace ofensiv!"

264
Simona Halep, în finala de la Roland Garros.

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, se află în fața celei mai mari performanțe ale carierei: cucerirea unui titlu de Grand Slam, pe zgura de la Roland Garros. Sâmbătă, constănțeanca joacă finala și este decisă să nu mai repete greșelile de anul trecut.

"Simona Halep trebuie să joace ofensiv pentru a avea șanse să câștige titlul la Roland Garros", a declarat Martina Navratilova, o legendă a circuitului feminin, în editorialul său pentru site-ul WTA, consultat de Agerpres.

"Pentru mine, greșeala pe care a făcut-o Halep în finala de anul trecut la French Open contra Jelenei Ostapenko a fost că a jucat prea defensiv. Dar campionii învață din greșelile lor și nu cred că va face din nou aceeași greșeală într-o situație similară, așa că mă aștept să joace agresiv cu Sloane Stephens. Cred că aceasta este lecția pe care a învățat-o anul trecut. Chiar dacă nu vrea să o facă, se va convinge că trebuie să o facă", a scris Navratilova.

"Pe măsură ce a avansat în turneu, Halep a devenit tot mai agresivă și ar trebui să fie destul de încrezătoare în ea și în jocul său după ce a învins-o pe Garbine Muguruza în semifinale. De-a lungul turneului, Halep a fost mai agresivă, mai proactivă prin poziționare și prin alegerea loviturilor", a explicat jucătoarea de origine cehă.

"Atitudinea Simonei Halep a fost extraordinară la Paris. Chiar și când a fost frustrată, a durat doar un punct, iar apoi a fost pregătită pentru următorul - nu a lăsat frustrarea să persiste", a subliniat Navratilova, care știe foarte bine rețeta succesului: are în palmares 18 titluri de Grand Slam la simplu, dintre care două la Roland Garros (1982, 1984).

v v v

Meciul dintre Simona Halep și Sloane Stephens se joacă sâmbătă, de la ora 16.00 (în direct la PRO TV și Eurosport).

Halep (26 ani) o conduce pe Stephens (25 ani, 10 WTA) cu 5-2 în meciurile directe, având o victorie chiar la Roland Garros, în 2014, în optimi, scor 6-4 6-3, constănțeanca jucând ulterior finala (pierdută) cu Maria Șarapova.

"Sunt bucuroasă că pot să am altă șansă de a juca finala aici, la turneul meu favorit de Mare Șlem. Sper să pot juca mai bine ca anul trecut", a spus Halep, care în 2017 a fost învinsă în ultimul act de letona Jelena Ostapenko.

Indiferent de deznodământul finalei, sportiva din Constanța va rămâne lider mondial. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9839 secunde