Simona Halep, anunț neașteptat înainte de Australian Open 2019

224
Simona Halep, anunț neașteptat înainte de Australian Open 2019 - 2018unrollercoasterdeneuitatpent-1546762860.jpg

Articole recomandate

Simona Halep a confirmat, într-un interviu acordat site-ului WTA, că nu va angaja un antrenor în primele 3-4 luni ale sezonului 2019. Liderul mondial a încheiat colaborarea cu Darren Cahill și, cel puțin până la începutul turneelor pe zgură, nu va aduce un înlocuitor pentru australianul de 53 de ani.

Liderul mondial la tenis feminin, Simona Halep, a declarat într-un interviu pentru WTA Insider că va participa la turneele din primele trei sau patru luni ale sezonului 2019 fără antrenor.

"Situația este astfel pentru următoarele trei-patru luni, nu vreau să iau antrenor. Nu mă gândesc la asta. Las lucrurile să meargă de la sine și voi vedea cum este, cumva, singură", a afirmat sportiva. "Vreau doar să mă liniștesc. Am avut suficientă presiune în acești ani. Acum simt că nu vreau să mă leg de nimeni, pentru că atunci când ai antrenor trebuie să-I fi dedicat acelei persoane și să faci totul pentru antrenor și pentru echipă. Am nevoie să fiu liniștită câteva luni, câteva săptămâni, pentru că anul trecut a fost unul greu. Mă simt mai bine dacă rămân așa. Este decizia mea și nu știu dacă este cea mai bună, dar mi-am asumat riscul. Viața mea nu este doar tenisul acum. Încerc să mă bucur de mai mult. Încerc să fiu fericită. Am fost mereu, dar acum mă simt mai relaxată și mă bucur și de alte lucruri", a adăugat ea.

Simona Halep a precizat că rămâne prietenă cu Darren Cahill și păstrează permanent legătura cu el, antrenorul australian oferindu-i sfaturi atunci când poate. "A luat decizia pentru că familia este întotdeauna principală. Nu am fost dezamăgită sau supărată, am înțeles perfect. Avem o relație foarte bună. Vorbim aproape în fiecare zi. I-am cerut un sfat și mi l-a dat. Am discutat și după finalul sezonului. Evident, nu este la fel, pentru că nu mai este antrenorul meu. Dar ne leagă o mare prietenie și asta este cel mai important. Ultimii patru ani au fost cu Darren și au fost cei mai buni. Pot spune că este greu fără el", a declarat sportiva.

Halep a spus că se simte totuși încrezătoare. "Sunt încrezătoare că pot să îmi fac jocul pe teren. Sunt mai responsabilă acum cu privire la tot ce trebuie să fac. Poate este un lucru bun, voi vedea", a adăugat ea.

Simona Halep a menționat că în ultima perioadă nu a avut probleme cu spatele. "M-am antrenat la capacitate maximă, am jucat câteva seturi, câteva meciuri. Așa că fără durere, fără stres… Dar nu se știe niciodată ce va fi, până la meciurile oficiale, astfel că aștept să văd săptămâna aceasta cum mă simt. Acum mă simt bine, mă simt odihnită, sănătoasă, relaxată. Sunt bine și fericită".

Halep va începe prima ei competiție din 2019, Sydney International, în turul al doilea, fază în care va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 15 WTA, sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA.

Liderul WTA a încheiat la sfârșitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. Halep merge la primele turnee din 2019 cu o echipă formată din fizioterapeutul Andrei Cristofor, preparatorul fizic Teo Cercel și "sparring partner-ul" Vasile Antonescu.

sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3737 secunde