Ecouri după meciul HCDS - FC Porto, din Cupa EHF

Secretele lui Magnus Andersson și "comandoul de căutători"

288
Secretele lui Magnus Andersson și

Articole de la același autor

Au trecut trei zile de la partida de la Sala Sporturilor, dintre HC Dobrogea Sud și FC Porto Sofarma, din grupele Cupei EHF, în care portughezii s-au impus clar, 35-29, însă ecourile încă răsună în mințile suporterilor constănțeni. 


Nu e o tragedie această înfrângere și este interesant de aflat cum a fost posibil saltul handbalului portughez din anonimat direct în elită. Pentru a afla "rețeta", am stat de vorbă cu antrenorul suedez al FC Porto, Magnus Andersson, cel care se află la cârma lusitanilor din vara anului trecut. Ajuns la 52 de ani, fostul internațional suedez a mai antrenat de-a lungul timpului echipele HK Drott (Suedia), FC Copenhaga, AG Copenhaga (Danemarca), HK Malmo (Suedia), Goppingen (Germania), dar și naționala masculină a Austriei. 


Întrebat care este bugetul anual al echipei, acesta a declarat că se încadrează fără probleme între 2 și 3 milioane de euro pe sezon. Echipa de handbal, după cum spune și numele, aparține clubului de fotbal FC Porto, un colos la nivel mondial, cu sute de milioane de euro cifră de afaceri anual. Așa că, oricând este nevoie, fotbalul poate suplimenta bugetul echipei de handbal fără să clipească. 


În schimb, Magnus Andersson remarcă echipa de căutători de talente/scouting, ce are "antenele" întinse în toată lumea. Un "comando de căutători" profesioniști ce tind mereu să perfecționeze echipa. Așa au apărut cei patru coloși cubanezi Cine auzise de echipele Santiago de Cuba sau Villa Clara? Cine mai credea că în Cuba se mai produce și altceva bun în afara trabucurilor? 
În contrast cu ceea ce reușesc portughezii, FR de Handbal a stabilit noi criterii privind legitimarea jucătorilor străini: doi jucători fără criterii, iar următorii sunt obligați să se regăsească în rapoartele de joc ale echipelor care s-au clasat în primele 10 locuri la Campionatele Europene sau Mondiale, Jocurile Olimpice sau au participat la cel puțin un Final Four de Liga Campionilor sau EHF, în ultimii doi ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6247 secunde