Se reiau competițiile! Campioanele la handbal se vor decide pe teren

286
Se reiau competițiile! Campioanele la handbal se vor decide pe teren - handbal-1587645634.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Handbal a anunțat programul reluării competițiilor interne după încheierea stării de urgență decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. "Balul" va fi redeschis în cadrul Ligii Naționale masculine, primele meciuri urmând să aibă loc în data de 31 mai.

La masculin, unde activează echipa HC Dobrogea Sud Constanța, pentru încheierea sezonului competițional la seniori până la sfârșitul lunii iunie, se renunță la disputarea în sistem play-off/play-out. Etapele de campionat rămase în sezonul regulat și restanțe se vor disputa astfel: 31 mai: restanțele Potaissa Turda - Dinamo București (etapa 10) și Poli Timișoara - HC Buzău (etapa 23); 9-11 iunie: etapele 24, 25 și 26 sub formă de turneu.

De asemenea, s-a decis ca semifinala din Cupa României dintre CSM Bacău și Dinamo București să conteze și pentru etapa 20 de campionat rămasă restantă.

Cupa României la masculin se va disputa în zilele de 24 și 25 iunie, la Sala Sporturilor din Constanța.

În Divizia A, la masculin, unde activează echipele CS Medgidia și HC Dobrogea Sud II, se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final și de baraj/promovare, astfel: turneu semifinal: 12-14 iunie; turneu final: 19-21 iunie; baraj de promovare: 27-29 iunie.

La feminin, pentru încheierea sezonului competițional la seniori până la sfârșitul lunii iunie, s-a hotărât ca meciurile rămase de disputat din sezonul regulat al Ligii Naționale să se dispute după următorul program: turneul 1 în perioada 10-12 iunie: 10 iunie, restanța din etapa 16 (AHCM Slobozia - CSM București, 11-12 iunie, etapele 20 și 21; etapele 23 și 26 desfășurate normal, în săptămâna 15-21 iunie; turneul 2 în perioada 24-27 iunie: etapele 22, 24 și 25 în 24, 25 și 26 iunie, iar în 27 iunie, să se dispute cele două restanțe din etapa 23 (SCM Râmnicu Vâlcea - Gloria Buzău) și din etapa 26 (Gloria Bistrița - CSM București).

În Divizia A feminină, în care activează echipa CSU Neptun Constanța, se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final și de baraj/promovare, astfel: turneu semifinal: 12-14 iunie; turneu final: 19-21 iunie; baraj de promovare: 28-30 iunie.

Cluburile pot prelungi contractele jucătorilor

Programul a fost votat în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal. Cu această ocazie, a fost aprobată, în unanimitate, și posibilitatea cluburilor de prelungire a contractelor cu jucătorii care expiră înainte de încheierea sezonului competițional, până la 30 iunie.

S-a stabilit, totodată, introducerea obligativității pentru toate echipele de juniori și seniori înscrise în competițiile FRH de efectuare a vizei medicale cu EKG în repaus, în perioada de la ieșirea din starea de urgență până la reluarea meciurilor oficiale.

"Membrii Consiliului de Administrație au votat în cadrul ședinței video propunerea ca toate meciurile din campionatele interne să se dispute într-o formulă mai restrânsă, astfel încât să se stabilească pe teren echipele campioane până la finalul lunii iunie", a declarat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, adăugând însă că există și posibilitatea ca acest lucru să nu se poată realiza, dacă legea nu va permite disputarea meciurilor după încheierea stării de urgență.

"O decizie iresponsabilă"

Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) consideră că decizia Consiliului de Administrație al FRH de a relua campionatele interne este una iresponsabilă, fiind luată fără a-i consulta pe sportivi.

"Sindicatul Handbaliștilor din România își exprimă public dezacordul față de hotărârea Consiliului de Administrație al FRH din data de 22.04.2020, cu privire la reluarea campionatelor, atât de seniori, cât și de juniori. Decizia FRH este luată fără a se consulta în prealabil cu SHR, reprezentantul legitim al sportivilor, cu privire la această hotărâre ce pune în pericol integritatea jucătorilor. Având în vedere lipsa totală a dialogului, vă aducem la cunoștință că majoritatea sportivilor și-au exprimat dezacordul față de hotărârea CA al FRH", se arată în comunicatul sindicatului.

Reprezentanții sindicatului speră ca MTS să sancționeze decizia FRH: "Suntem convinși că Ministerul Tineretului și Sportului va sancționa această hotărâre hazardată și iresponsabilă a CA al FRH. Dacă vor continua cu același mod de abordare lipsit de transparență și dialog, probabil că în teren vor fi doar cei care au luat această decizie". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1093 secunde