Se culeg roadele! Luptele constănțene, două medalii la Europenele U23

307
Se culeg roadele! Luptele constănțene, două medalii la Europenele U23 - seculeg-1551907717.jpg

Articole de la același autor

Performanță extraordinară reușită de luptele constănțene la Campionatul European sub 23 de ani, ce se desfășoară, în aceste zile, la Novi Sad (Serbia). 
Florin Tița și Răzvan Arnăut, pregătiți de antrenorul Grigore Gheorghe la CS Farul Constanța, au reușit să urce pe podium la greco-romane, cucerind două din cele trei medalii ale delegației României. 


Primul care a intrat în scenă și care a strălucit pe saltea a fost Florin Tița. Acesta a trecut în calificări, la categoria 55 kg, de Artium Deleanu (Moldova), scor 4-3, în "sferturi" de Sebastian Kolompar (Serbia), scor 7-3, în semifinale de Bence Kovacs (Ungaria), scor 12-2. Din păcate, în ultimul act, Florin Tița a fost învins de georgianul Nugzari Tsurtsumia, scor 0-9. 
Florin Tița va împlini 21 de ani pe 21 august și practică luptele de la 14 ani. Se spune uneori că norocul ni-l facem în viață cu mâna noastră. Greutățile vieții l-au făcut pe Florin Tița să-și croiască o aură de campion muncind din greu, crezând în visul său. Este multiplu campion național și balcanic, la toate categoriile de vârstă, plus medaliat cu bronz și argint la Europenele U23. 


Cea de-a doua medalie a fost câștigată de bunul său prieten și totodată "rivalul" său din sala de lupte de la CS Farul, Răzvan Arnăut, la categoria 60. Acesta a luptat în finală contra turcului Kerem Kamal, după închiderea ediției, multiplu campion european U23, și dincolo de acest rezultat, intră în rândul tinerilor campioni sportivi ai României. Cu doar o lună mai mic decât colegul său de club, Răzvan Arnăut n-a cedat niciun punct până în finală: 9-0 în calificări cu Antonio Cabral (Portugalia), 10-0 în "sferturi" cu Krasimirov Iliev (Bulgaria) și 2-0 în semifinale cu Zhora Abovian (Ucraina). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1271 secunde