Scandalul FIFA. Conturi cu peste 50 de milioane de franci elvețieni, blocate

91
Scandalul FIFA. Conturi cu peste 50 de milioane de franci elvețieni, blocate - 947417fifa-1450353335.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Elveția au blocat conturi în care se află peste 50 de milioane de franci elvețieni, în cadrul operațiunii anticorupție ce vizează FIFA, informează cotidianul Tages Anzeiger, citat de L'Equipe.

Conturile au fost blocate la solicitarea autorităților americane, care au cerut din data de 6 martie informații cu privire la 50 de conturi deschise la zece bănci din Elveția.

Potrivit sursei citate, mai mulți membri ai FIFA ar fi avut conturi bancare în Elveția. Printre aceștia se numără Nicolas Leoz, care a fost o perioadă îndelungată președintele Conmebol și ar fi deținut cel puțin 12 conturi. Pe de altă parte, mai multe firme de marketing sportiv implicate în scandalul de corupție din fotbalul mondial fac plățile prin intermediul unor filiale din Zurich, scrie Mediafax.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului, pentru luare de mită și primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 și până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. În acest caz, mai mulți oficiali ai forului mondial au fost reținuți la Zurich.

În urma acestui scandal, elvețianul Joseph Blatter a anunțat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcția de președinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câștigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la președinția FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Actual : DEMISIE LA VÂRFUL FIFA
Pagina a fost generata in 0.9785 secunde