Sancțiune drastică pentru campioana României la rugby

273
Sancțiune drastică pentru campioana României la rugby - campioana-1545920005.jpg

Articole de la același autor

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, va achita amenda de 30.000 euro primită din partea EPCR, din fonduri private, se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a grupării bănățene.

Timișoara Saracens a pierdut la masa verde, cu scorul de 0-28, meciul cu echipa engleză Northampton Saints, din Grupa 1 a Cupei Challenge, care fusese programat pe 15 decembrie, pe stadionul "Dan Păltinișanu" din Timișoara, însă a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, a anunțat site-ul European Professional Club Rugby (EPCR), organizatorul competiției.

O comisie de disciplină independentă, alcătuită din Lorne Crerar (Scoția), președinte, Philippe Cavalieros (Franța) și Val Toma (România), a stabilit că Timișoara Saracens nu a luat toate măsurile care se impuneau pentru a pregăti și proteja suprafața de joc de pe stadionul "Dan Păltinișanu" și că gruparea timișoreană a încălcat regulamentul competiției. Comisia a stabilit că nu au existat circumstanțe excepționale și a decis să acorde victoria la masa verde echipei Northampton Saints, care a obținut cinci puncte în urma unui scor de 28-0. Totodată, Timișoara Saracens va trebui să plătească o amendă de 30.000 de euro.

Atât Timișoara Saracens, cât și EPCR au dreptul să facă apel împotriva acestei decizii. Bănățenii nu au niciun punct în grupa lor din Challenge Cup.

Timișorenii au primit o sancțiune similară și în ianuarie 2017, după ce nu au reușit să asigure condițiile necesare pe stadionul "Dan Păltinișanu" pentru disputarea meciului din Challenge Cup cu formația Stade Francais, partida fiind anulată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8131 secunde