Simona Halep, cel mai important mesaj pentru tinerii sportivi:

"Să luptați! Niciodată să nu renunțați!"

295

Articole de la același autor

Noua campioană de la Roland Garros, Simona Halep, a sosit, ieri după-amiază, în țară, fiind întâmpinată, la Aeroportul "Otopeni", de prieteni, suporteri, șefii Federației Române de Tenis și ai Ministerului Tineretului și Sportului. A adus cu ea o replică în miniatură a trofeului pe care avea să-l prezinte, câteva ore mai târziu, pe Arena Națională.

Simona Halep (26 de ani, nr. 1 WTA) a ținut să le mulțumească, în timpul conferinței de presă, celor care au avut încredere în ea și care au ajutat-o să ajungă în acest vârf al carierei.

"Le mulțumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă, familiei mele, fanilor care sunt foarte importanți. Am avut o atmosferă deosebită în finală, cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulți suporteri la toate meciurile. Sunt bucuroasă că m-am întors acasă. Aici am crescut, aici m-am dezvoltat. E trofeul meu, dar și al fanilor mei și al României. Să ne bucurăm împreună de un astfel de moment", a declarat campioana, care a transmis și un mesaj pentru tinerii sportivi ai României: "Le spun că nu trebuie să renunți! Am pierdut trei finale, dar nu am cedat și am crezut cu disperare că se poate într-o zi. Gândul meu pentru toți este să lupte".

Simona a dezvăluit și momentul care a făcut-o să lăcrimeze, imediat după finală: "Cel mai frumos moment al carierei a fost când a cântat imnul. După ce am ieșit de pe teren, am aflat că niciodată nu s-a întâmplat ca un imn să fie rostit așa la Roland Garros. Îmi dădeau lacrimile de emoții, pentru că oamenii n-au încetat să mă încurajeze".

Campioana este de părere că această performanță ar trebui să fie valorificată și din altă perspectivă, mai exact cea a infrastructurii sportive, capitol la care tenisul - sportul românesc în general - stă foarte prost.

"Sper ca acest trofeu să aibă greutate și să-i motiveze pe toți oamenii din conducerea țării să investească în sport. Mi-aș dori să avem o arenă frumoasă, unde să joc și eu. E trist că în România nu sunt condiții. Sper ca acești copii care practică acest sport să aibă unde să se antreneze și să joace. Nu e ușor să joci acasă pe terenuri mici și să mergi în altă parte și să joci pe terenuri mari", a explicat liderul mondial.

Simona Halep a ținut să răspundă și celor care i-au reproșat că joacă prea puțin pentru România în competiții de anvergură, de genul Jocurilor Olimpice.

"Mereu m-am gândit să joc pentru România la Jocurile Olimpice. Problemele medicale m-au împiedicat însă să o fac la Rio de Janeiro și m-am decis să nu joc. Am făcut-o în 2012, la Londra, și mi-a plăcut. Dacă voi fi aptă în 2020, la următoarea ediție, cea de la Tokyo, voi juca", a promis campioana.

v v v

După efortul uriaș depus pe zgura pariziană, Simona Halep va petrece câteva zile acasă, alături de familie.

"Îmi voi lua câteva zile de vacanță, voi sta acasă să mă văd cu prietenii, să stau cu familia. Nu voi face nimic special. O să merg acasă, o să mă văd cu prietenii și o să stau acasă cu familia", a spus Simona, care este așteptată cu mare bucurie în Constanța natală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5704 secunde