S-a înființat Campionatul Național de fotbal juniori U16

309
S-a înființat Campionatul Național de fotbal juniori U16 - fotbaljuniori-1562360650.jpg

Articole de la același autor

În cadrul ședinței de Comitet Executiv al FRF, desfășurată, săptămâna aceasta, la Casa Fotbalului, s-a aprobat înființarea, începând cu acest sezon, a unui Campionat Național dedicat juniorilor U16. 
După ce, sezonul trecut, s-a înființat Liga Elitelor și la categoria de vârstă sub 15 ani, ediție inaugurală câștigată de FC Viitorul, s-a decis organizarea unui campionat național și la categoria de vârstă sub 16 ani. 
"Principalul obiectiv al acestei noi competiții este de a asigura continuitate și meciuri cu miză jucătorilor în perioada dintre Under 15 și Under 17", explică oficialii federației. 


XXX 
Cu aceeași ocazie, au fost aprobate și măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Liga 1. 
Astfel, începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin, informează frf.ro. 
Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6922 secunde