RUSIA mai are un singur atlet care are voie să meargă la Olimpiadă

78
RUSIA mai are un singur atlet care are voie să meargă la Olimpiadă - rusia-1469629877.jpg

Articole recomandate

Federația internațională de atletism (IAAF) a confirmat miercuri Rusiei că doar un singur atlet al său este eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), respingând astfel o nouă cerere a ministrului Sportului din Rusia de a-și reconsidera poziția, informează Agerpres.

''Am primit o scrisoare de la ministrul Sporturilor, Mutko, ieri (marți - n.r.), prin care se cerea să reanalizăm cazurilor atleților ruși'', a explicat IAAF într-un mail transmis AFP.

''I-am răspuns ministrului explicându-i că regulile de eligibilitate ale IAAF au fost confirmate de Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS). Cererile făcute de cei 68 de atleți ruși pentru Rio au fost analizate pe bază individuală de către 'Doping Review Board' al IAAF, și doar o atletă (Daria Klișina, săritoare în lungime, n.r.) răspundea criteriilor. TAS a respins în bloc apelul celorlalți 67 de atleți. Nu există baze juridice pentru a reconsidera aceste cazuri'', conchide textul.

IAAF, care a suspendat Federația rusă de atletism din noiembrie 2015 din cauza dopajului instituționalizat din această țară, a emis reguli stricte pentru ca atleții săi să poată participa la Jocurile Olimpice.

Atleții trebuiau să demonstreze că pregătirea lor nu a fost afectată de acest sistem, asta însemnând că trebuiau să aducă probe că au efectuat controale antidoping în străinătate. Or, marea majoritate a atleților ruși se antrenează în Rusia, cu excepția Dariei Klișina, care s-a antrenat în Statele Unite de la sfârșitul anului 2013. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0032 secunde