Rugby / „Stejarii“ au surclasat Spania, în etapa a treia din REC

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Februarie 2020 287
Naționala României a învins sâmbătă cu scorul de 24-7 (6-0) reprezentativa Spaniei, în etapa a treia din Rugby Europe Championship (REC), într-o partidă disputată la Botoșani, relatează Agerpres. În ciuda scorului, meciul nu a fost unul dominat de tricolori, care au fost supuși unei presiuni extraordinare în special în mitanul secund, însă ''cheia'' succesului a fost apărarea foarte bună a ''stejarilor'' și fructificarea ocaziilor avute.

Florin Vlaicu a stabilit scorul pauzei, 6-0, prin concretizarea a două lovituri de pedeapsă, în minutele 5 și 33, el având și o ratare în minutul 31. Tot Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabelă dintr-un procedeu asemănător în partea a doua a jocului, în minutul 50, pentru ca în minutul 53 Ionel Melinte să izbutească primul eseu al românilor, transformat de Vlaicu. Au urmat apoi aproape 25 de minute în care oaspeții au atacat în valuri, presând permanent dar fără a reuși să desfacă defensiva tricolorilor. Mai mult, cei care au înscris au fost tot ''stejarii'' care în minutul 76 au beneficiat de o lovitură de penalitate, transformată în puncte de Florin Vlaicu.

În primul minut suplimentar de joc, spaniolii au izbutit un eseu, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, însă tabela a fost închisă prin eseul lui Melinte, din minutul 84, netransformat.

România a obținut astfel primul succes din actuala campanie din REC, după ce a pierdut primele două confruntări, 41-13 cu Georgia, la Tbilisi, și 22-11 cu Portugalia, la Caldas da Rainha, și așteaptă acum partida cu Rusia, de la Krasnodar, programată pe 7 martie.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei