ROMÂNII, BĂTAIA DE JOC A PRODUCĂTORILOR! Ce a descoperit ANPC, după un control amănunțit

497
ROMÂNII, BĂTAIA DE JOC A PRODUCĂTORILOR! Ce a descoperit ANPC, după un control amănunțit - supermarket960x480-1568805334.jpg

Articole recomandate

Un studiu realizat de ANPC arată că 22,78% din totalul produselor verificate prezintă diferențe în România față de versiunea comercializată în Vestul Europei, a afirmat, marți, Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din România (ANPC), într-o conferință de specialitate.


"Am verificat în funcție de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european. Acolo au fost analizate 128 de produse. Din aceste 128 de produse au fost găsite în România produse identice de același producător, dar unele dintre ele veți vedea cu cantități diferite, diferențe privind compoziția, cu absența unor ingrediente, sau cu prezența altor ingrediente, diferențe privind proporțiile anumitor ingrediente sau diferențe privind parametri rezultați din declarațiile nutriționale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferențe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate", a spus Paul Anghel, conform agerpres.ro. 


 Acesta a precizat că Autoritatea nu dorește sau nu poate să spună în mod clar dacă există sau nu dublul standard. Printre produsele la care s-au identificat diferențe, Paul Anghel a menționat printre altele Freeway, Fanta și Milka. Astfel, în România sucul Freeway conține 3% suc de portocale, iar în Spania ajunge la 8% și în Franța la 10%, iar în Italia la 20%. În cazul sucului Fanta, în România conținutul de suc de portocale este de 5%, iar în Spania de 8%, Franța 10% și în Italia de 12%. La ciocolata Milka s-a descoperit o cantitate de alune de 17% în România, iar în Franța este de 22%. 


 De asemenea, Ignat Arsenov, director general al Comisiei pentru Protecția Consumatorului din Bulgaria, a declarat că în această perioadă instituția derulează un proiect prin care vrea să vadă dacă există produse cu dublu standard pe piața din Bulgaria. 


Rezultatele studiului vor fi gata la începutul anului viitor și o primă măsură care va fi luata va fi aceea de a informa consumatorii asupra eventualelor diferențe de calitate. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor din România, în colaborare cu Comisia pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare din cadrul Camerei Deputaților, a organizat marți conferința pan-europeană "Consolidarea aplicării legislației privind siguranța produselor (alimentare și nealimentare) în UE"



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4663 secunde