România a făcut spectacol la Tenis Club Bright

399
România a făcut spectacol la Tenis Club Bright - teniseuropeanjuniori1-1564601339.jpg

Articole de la același autor

Calificările Campionatului European de tenis individual de vară U16 și-au consumat ieri prima zi, la Constanța, la moderna bază Tenis Club Bright. Opt echipe s-au înscris în această competiție, la capătul căreia doar două vor merge la Turneul Final din Franța. După festivitatea de deschidere, s-a trecut la disputarea celor patru întâlniri.


Pe o căldură toridă, micuții tenismeni au dat tot ce au avut mai bun și s-au întrecut în lovituri care mai de care mai spectaculoase. Echipa României, formată din Dragoș Cazacu, Luca Daniel Constantin și Matei Palcău, a jucat împotriva reprezentativei din Muntenegru. Prima partidă i-a adus față în față pe Matei Palcău și pe Danilo Raicevici. Cei doi tenismeni s-au luptat de la egal la egal, mai ales în primul set, atunci când Matei Palcău a avut ceva probleme, însă a reușit să se impună cu 6-3. Parțialul al doilea a fost mai echilibrat. Tenismenul constănțean a câștigat cu 7-5 și a adus astfel primul punct pentru România în întâlnirea cu Muntenegru. 


În partida a doua, tensiunea a atins paroxismul. Dragoș Cazacu și Milo Gazivada au oferit publicului un spectacol total. Primul set a fost câștigat de Cazacu, scor 6-3, însă tenismenul român a cedat în cel de-al doilea cu același scor. În decisiv Cazacu s-a impus cu 7-5 și a adus astfel calificarea echipei României în semifinale. Partida a durat nu mai puțin de trei ore și jumătate, timp în care cei doi sportivi au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza crampelor cauzate de temperatura ridicată.
În careul de ași, România va juca împotriva Greciei, echipă care a trecut cu 2-1 de selecționata Turciei. 


La finalul întâlnirii cu Muntenegru, antrenorul George Vanghele s-a declarat foarte mulțumit de jocul prestat de elevii săi.
"A fost un meci foarte bun făcut de băieții noștri. Au luptat și au dat totul pe teren. Au jucat fiecare punct la intensitate maximă și tocmai datorită acest lucru am reușit să ne calificăm", a declarat George Vanghele.


În celelalte două sferturi de finală, Bulgaria a trecut cu 3-0 de Suedia, în timp ce Rusia s-a impus cu același scor în fața Bosniei și Herțegovinei. Bulgaria și Bosnia și Herțegovina se vor întâlni în faza semifinalelor. 


Meciurile din careul de ași vor avea loc astăzi, tot la baza Tenis Club Bright. La finalul acestei zile, organizatorii au pregătit o petrecere specială pentru jucători. Aceștia vor merge la un beach-bar pe plaja Modern, acolo unde vor face plajă, se vor relaxa și se vor distra după efortul incredibil pe care l-au depus. 


Finala va avea loc vineri, tot atunci când este programată și festivitatea de închidere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6553 secunde