Rezoluția Armistițiului Olimpic, amânată pentru 2021

164
Rezoluția Armistițiului Olimpic, amânată pentru 2021 - olimpism-1594404463.jpg

Articole de la același autor

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a aprobat modificarea perioadei rezoluției Armistițiului Olimpic pentru Tokyo 2020 astfel încât să corespundă cu noile date de desfășurare ale Jocurilor Olimpice.

Cu titlul "Construirea unei lumi pașnice și mai bune prin sport și Spiritul Olimpic", rezoluția a fost adoptată pentru prima dată în decembrie 2019, în funcție de datele inițiale ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo.

Acum, rezoluția Armistițiului Olimpic pentru Tokyo 2020 a fost readoptată din cauza amânării Jocurilor și va fi valabilă în perioada 16 iulie - 12 septembrie 2021, cu șapte zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo și la șapte zile de la încheierea Jocurilor Paralimpice din capitala niponă.

"Salutăm aprobarea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru modificarea perioadei rezoluției Armistițiului Olimpic pentru vara viitoare, în conformitate cu noile date programate pentru Tokyo 2020", a declarat președintele Tokyo 2020, Yoshiro Mori, citat de cosr.ro. 


"Suntem foarte recunoscători tuturor guvernelor pentru încrederea în Jocurile Olimpice, o sărbătoare a unității oamenilor de pretutindeni oricât de diferiți ar fi", a spus, la rândul său, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

XXX

Armistițiul Olimpic sau "Ekecheira" a apărut în timpul Jocurilor Olimpice Antice din 776 î.Hr. și, potrivit acestuia, pe toată perioada întrecerilor, toate conflictele între cetățile antice încetau, permițând sportivilor și spectatorilor să participe în siguranță la competiția olimpică.

CIO a reînviat Armistițiul Olimpic în 1992, iar de atunci, a fost introdus la fiecare ediție a Jocurilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7061 secunde