Revoluție în fotbal! Planuri pentru o ligă comună Olanda - Belgia

733
Revoluție în fotbal! Planuri pentru o ligă comună Olanda - Belgia - ddd-1581331239.jpg

Articole recomandate

Olanda și Belgia plănuiesc o revoluție în fotbalul european. Eredivisie din Olanda și Jupiler Pro League din Belgia sunt în tratative pentru unificarea ligilor într-una nouă de 18 echipe, conform unei informații din revista germană Kicker, preluată de Digi 24. "Nu putem ignora realitatea", a declarat Bart Verhaeghe, CEO la Club Brugge: "Mai devreme sau mai târziu va exista o superligă europeană, cu meciuri duminica între Bayern München și Real Madrid".

Compania de consultanță Deloitte a calculat că așa-numita BeNeLeague ar putea genera în regiune venituri de 400 de milioane pe an din drepturi de televizare. În comparație, ambele ligi de top din Olanda și Belgia câștigă în prezent cam 80 de milioane de euro anual de la televiziuni. Fuziunea ar crea a șasea mare ligă europeană după drepturile de televizare, după Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța. Studiul lui Deloitte a fost comandat de Gent, Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht și Standard Liège din Belgia și Ajax, AZ Alkmaar, Utrecht, Feyenoord, PSV Eindhoven și Vitesse.

Aceste 11 cluburi de top vor o ligă cu 18 echipe, 10 din Olanda și 8 din Belgia. Numerele vor rămâne stabile, cele două echipe mai prost clasate din fiecare țară la sfârșitul sezonului urmând a fi înlocuite de campioanele naționale. Totuși, rămân unele întrebări deschise. Fanilor li se va cere să călătorească pe distanțe mai mari - deși distanțele dintre Belgia și Olanda vor fi mai mici decât în alte țări. "Nu suntem entuziaști", a spus Matthis Keuning de la Dutch Supporters. "Multe întrebări, puține răspunsuri, a adăugat Eddy Janssis de la Belgian Supporters.

O altă întrebare este ce se va întâmpla cu locurile din cupele UEFA. Va fi liga categorizată ca un singur campionat, sau cele două țări vor continua să-și trimită reprezentantele naționale?

În sfârșit, Twente Enschede, al patrulea cel mai popular club olandez ca număr de suporteri, n-a participat la discuții și (deloc surprinzător) a fost deranjat de acestea. Același lucru se poate spune despre oficialii de la Sparta Rotterdam, Heracles Almelo și Heerenven, care se opun fuziunii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4231 secunde