Revine în fotbal! Gică Popescu este, oficial, noul președinte al FC Viitorul

725
Revine în fotbal! Gică Popescu este, oficial, noul președinte al FC Viitorul - fotbalpopescu-1559499627.jpg

Articole de la același autor

Fostul mare internațional și căpitan al echipei naționale de fotbal a României, Gheorghe Popescu, a fost prezentat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la stadionul "Central" al Academiei "Gheorghe Hagi", drept noul președinte al FC Viitorul. 


Ca jucător, Gheorghe Popescu a câștigat Cupa Cupelor cu FC Barcelona, când a purtat inclusiv banderola de căpitan, Cupa UEFA și Supercupa Europei cu Galatasaray Istanbul. A îmbrăcat de 115 ori tricoul echipei naționale a României și a fost desemnat de șase ori cel mai bun jucător român.
 
S-a lansat apoi în afaceri, și-a creat propria academie de fotbal, apoi, pe când se pregătea să devină președinte al Federației Române de Fotbal, a urmat lovitura: condamnarea la închisoare, în Dosarul Transferurilor. 
După eliberare, a stat o perioadă departe de fotbal, dar până la urmă a acceptat propunerea cumnatului său, de a se alătura în acest proiect. 
La Viitorul, Popescu se va implica în activitățile menite să sporească bugetul clubului: atragerea sponsorilor, a potențialilor investitori și colaboratori care se pot implica financiar. 
"Prin venirea lui Gică Popescu, problemele administrative vor fi soluționate mai ușor, deoarece el are aptitudini în acest domeniu. Vom realiza un plan eficient de cheltuieli, venituri și investiții, vom conlucra însă și în privința problemelor tehnice legate de transferurile de jucători și de perspectivele echipei de a obține rezultate superioare", a declarat managerul tehnic al Viitorului, Gheorghe Hagi. 
În sezonul următor, principalele obiective ale Viitorului vor fi calificarea în play-off-ul Ligii I și un parcurs cât mai lung în UEFA Europa League. 


Va lucra și în proiectul EURO 2020 
Gică Popescu a spus că Viitorul este un exemplu pentru celelalte echipe din Liga 1. 
"Patronii și președinții din Liga I ar trebui să învețe ceva din ce se întâmplă la Viitorul. Orice antrenor ar fi fost demis după o serie de șapte înfrângeri, dar Hagi a continuat cu Hagi pe bancă și, după victoria cu Botoșani, a avut un play-off senzațional, care a culminat cu câștigarea Cupei României", a subliniat Popescu. 
Noul președinte al Viitorului a precizat că va lucra în continuare și pentru organizarea meciurilor de la EURO 2020 din România. 


"Voi continuă să coordonez proiectul EURO 2020. În proporție de 90%, acest proiect este implementat. Am vorbit și cu premierul României și i-am comunicat această nouă provocare a mea. Lucrurile sunt foarte bine stabilite și cunoscute", a explicat Gică Popescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5905 secunde