Reunire la HC Dobrogea Sud. Planuri mărețe pentru constănțeni, în 2020

293
Reunire la HC Dobrogea Sud. Planuri mărețe pentru constănțeni, în 2020 - hcds-1578349511.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud s-a reunit, ieri după-amiază, la Constanța, la Sala Sporturilor, acolo unde antrenorul Djordje Cirkovic a condus o primă ședință de pregătire a anului 2020. La reunire, nu au fost prezenți toți jucătorii din lot, unii dintre aceștia fiind plecați la echipele naționale. 


Alături de seniorii prezenți la antrenament, s-au aflat și juniorii, care au fost onorați să se pregătească timp de aproximativ două ore cu echipa mare. 


Internaționalii români Iancu, Mocanu și Csog au încheiat prima parte a cantonamentului, finalizat cu participarea la Trofeul Carpați. Testele cu Olanda (27-25) și Macedonia de Nord (20-24) au dat un prim răspuns asupra nivelului la care se află tricolorii înainte de turneul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2021. 


Căpitanul Zoran Nikolic a lipsit și el de la prima ședință de pregătire, fiind convocat la naționala Serbiei, alături de care va participa, luna aceasta, la Campionatul European. 


Pivotul muntenegrean Nebojsa Simovic s-a accidentat la umăr și va rata EURO 2020. Acesta s-a prezentat la Constanța, la reunirea echipei, însă nu a participat la antrenament. 


Brazilianul Fabio Chiuffa a lipsit și el de la reunire, fiind angrenat în acțiunile naționalei "Selecao", iar portarul Karim Hendawy s-a alăturat reprezentativei Egiptului, cu care va participa la Cupa Africii pe Națiuni, în perioada 15-25 ianuarie. 


XXX 
HCDS va susține și două partide amicale la sfârșitul lunii ianuarie, însă până în prezent nu s-au stabilit adversarii. Echipa de pe litoral va disputa primul meci oficial din acest an în deplasare, cu Potaissa Turda, la 29 ianuarie, apoi va urma derby-ul cu Dinamo București, de pe teren propriu, pe 2 februarie. 


În clasamentul Ligii Naționale, HC Dobrogea Sud se află pe locul 5, cu 23 de puncte, la 13 "lungimi" în spatele liderului Dinamo București. 


Obiectivul declarat al constănțenilor este intrarea în play-off. Dacă, la începutul stagiunii, HCDS a trecut printr-o perioadă mai puțin bună, în prezent, lucrurile s-au îndreptat la echipa de la malul mării. Președintele HCDS, Ionuț Stănescu, declara, recent, că nu are nicio emoție în vederea calificării în play-off și că echipa pe care o conduce se va lupta de la egal la egal cu Dinamo pentru titlul de campioană a României. 


HCDS luptă în acest sezon pe două fronturi: Liga Zimbrilor și Cupa României. Echipa de pe litoral este deja calificată în Final Four-ul Cupei României, acolo unde va lupta alături de Dinamo București, Politehnica Timișoara și HC Bacău. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9786 secunde