Retragere de top! Laurențiu Toma, lacrimi de emoție în fața suporterilor

707
Retragere de top! Laurențiu Toma, lacrimi de emoție în fața suporterilor - retragere2-1579118253.jpg

Articole de la același autor

Sala Sporturilor din Constanța a devenit, marți seară, neîncăpătoare. Tribunele au fost luate cu asalt de suporterii care au dorit să asiste la retragerea handbalistului Laurențiu Toma, fostul căpitan al celor de la HCM Constanța, actualmente vicepreședinte la Handbal Club Dobrogea Sud Constanța. Spectacolul a fost unul garantat, pentru că "Tomiță" a avut invitați de marcă.


Pe lângă președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, la eveniment au mai fost prezenți printre alții, fostul mare atlet, Ilie Floroiu și fosta mare handbalistă a României, Elena Frâncu.


Jucătorii care au intrat pe parchetul Sălii Sporturilor nu mai au nevoie de nicio prezentare.


Dacă pentru HCDS au jucat unul dintre portarii echipei naționale a României, Ionuț Iancu, împreună cu coechipierii săi alături de care evoluează în acest sezon în Liga Națională de Handbal Masculin, pentru HCM Constanța au evoluat nume sonore ale handbalului românesc.


Poarta a fost apărată de Ionuț Rudi Stănescu și Mihai Popescu, ultimul aflându-se încă în activitate și jucând titular pentru echipa națională a României. Pe teren au intrat somități ale acestui sport. Eniz Murtaza, Marius Novanc, Mihai Timofte, Ionuț Săulescu, Alexandru Șimicu, Marius Stavrositu, Marius Sadoveac, Adrian Tucanu, Dragoș Soare, Răzvan Enescu, Denis Ali, Bogdan Criciotoiu, George Buricea și omul serii, Laurențiu Toma.


Toți handbaliștii au avut parte de o prezentare incredibilă, iar publicul a fost la înălțime.


Suporterii au scandat numele lui Laurențiu Toma pe tot parcursul partidei, iar acesta i-a încântat pentru ultima oară, reușind faze spectaculoase, așa cum a făcut-o în cei 20 de ani de carieră.


Laurențiu Toma a vrut să fie echidistant și, după ce a jucat o repriză și jumătate pentru HCM, acesta a schimbat tricoul și a intrat în echipa celor de la HCDS. La fel a făcut și bunul său prieten, George Buricea, cel care a jucat câte o repriză pentru ambele echipe.


Emoții la final. Căpitanul, în lacrimi


Scorul final nu a fost foarte important. Cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 28-28, iar la finalul partidei, Toma nu și-a mai putut stăpâni emoțiile.


Căpitanul a luat microfonul și a rostit cu greu câteva cuvinte, în timp ce lacrimile i-au inundat fața, atunci când suporterii i-au strigat din răsputeri numele.


"Sunt foarte emoționat. Mă bucur că lumea a venit într-un număr atât de mare. Ce pot să zic, mă bucur că am avut lângă mine prieteni dragi, alături de care am scris istorie. Este un moment dureros pentru mine pentru că a trebuit să trec de partea cealaltă a baricadei, dar voi câștiga clipe minunate alături de familie, alături de fetiță și de soție și vreau să le mulțumesc tuturor că au fost alături de mine. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine, chiar și vouă, celor din presă, care ați venit într-un număr atât de mare", au fost cuvintele rostite de Laurențiu Toma cu ochii în lacrimi.


Președintele celor de la HCDS Constanța, Ionuț Rudi Stănescu, s-a aflat într-o postură neobișnuită la acest meci.
Fostul mare portar al Constanței l-a avut ca adversar pe fiul său, Ionuț Adrian Stănescu, cel care l-a învins în câteva rânduri din diferite poziții.


"Mă bucur pentru el. Am vorbit înainte de meci și i-am zis să joace serios, pentru că știam că va fi un meci tare. Evoluția lui a fost încurajatoare. Legat de eveniment, a fost incredibil. Ne-am simțit minunat. Vreau să îi mulțumesc lui Laurențiu Toma pentru că ne-a dat ocazia să ne reunim. Mi-a făcut mare plăcere să joc, din nou, astăzi pentru HCM, aici în Sala Sporturilor din Constanța", a adăugat și președintele HCDS Constanța, Ionuț Rudi Stănescu.


Laurențiu Toma s-a retras și își va dedica acum timpul pentru a face performanță cu HCDS din postura de vicereședinte al echipei de la malul mării.


Suporterii au avut ocazia să îl vadă pentru ultima oară pe căpitanul atât de mult iubit evoluând pe parchetul din Sala Sporturilor.


Acum, iubitorii handbalului din Constanța, nu pot decât să spere că pe viitor va apărea la malul mării un alt Laurențiu Toma, care să cucerească cel puțin la fel de multe trofee și să aducă glorie handbalului de la malul mării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.292 secunde