Remember Mihail Naca. Șase cluburi, invitate la Memorial

500
Remember Mihail Naca. Șase cluburi, invitate la Memorial - remember-1469628797.jpg

Articole de la același autor

Un mare antrenor de rugby, de numele căruia se leagă cele mai importante performanțe ale echipei Farul Constanța, va fi omagiat, în curând, printr-un turneu memorial. Familia sportului constănțean nu l-a uitat pe Mihail Naca, la șapte ani de la trecerea în Eternitate.

Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia organizează, în perioada 27 august - 3 sep-tembrie, Memorialul "Mihail Naca", competiție rezervată jucătorilor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani: U16 - rugby în XV, U17 - rugby în 7.

La ediția de anul acesta, vor participa șase cluburi: RC Bârlad, CN "Aurel Vlaicu", CS Parohial "Ștefan cel Mare", CT "Dinicu Golescu" București, LPS Focșani și CS Cleopatra. Meciurile se vor disputa atât pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul "Badea Cârțan", cât și pe plaja "Cleopatra" din Mamaia. Fiecare echipă poate participa la cele două discipline, iar arbitrajul va fi asigurat, prin rotație, de către antrenorii formațiilor participante.

"Am luat legătura cu familia regretatului antrenor emerit Mihail Naca și au fost de acord să organizăm acest eveniment de suflet. Programul detaliat, pe zile, va fi comunicat în perioada următoare. Până atunci, vom trimite invitații către foști jucători, antrenori, arbitri, conducători de structuri sportive, oameni care l-au cunoscut și l-au apreciat pe omul și profesionistul Mihail Naca. Personal, ca fost sportiv al emeritului Naca, îmi amintesc că, în 1974, la Constanța, s-a format prima școală de arbitri de rugby, ale cărei cursuri au fost urmate de mine și de alți foști mari jucători de la Farul și Chimia Năvodari: Stanca, Ionescu, Zamfirescu, Popa, Dumitrache, Tomescu, Dănilă sau Holban. Este o mare onoare pentru noi să organizăm acest turneu în memoria emeritului Mihail Naca", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopa-tra, Vasile Chirondojan.

v v v

Mihail Naca a fost cel mai titrat antrenor al echipei de rugby Farul Constanța. Sub bagheta sa, "marinarii" au cucerit nu mai puțin de șase titluri de campioni naționali, în anii 1975, 1976, 1978, 1986, 1995 și 1997.

De asemenea, Naca a condus naționala României la prima ediție a Campionatului Mondial, din 1987, din Noua Zeelandă.

Regretatul tehnician s-a stins din viață în iunie 2009, la vârsta de 70 de ani, răpus de o boală necruțătoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde