Proiect derulat de DJST Constanța: "Tineri împotriva corupției - Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate"

333
Proiect derulat de DJST Constanța:

Articole de la același autor

Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Consiliul Județean Constanța, Direcția Generală Anticorupție prin Serviciul Județean Anticorupție Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează, în perioada 13-19 august, etapa finală a proiectului pilot "Tineri împotriva corupției - Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate". Etapele eliminatorii s-au desfășurat la Piatra Neamț și Sibiu, respectiv Centrele de Agrement Oglinzi și Râul Sadului. 


Competiția, găzduită de Centrul de Agrement Eforie Nord "Luminița", va pune față în față echipe din județele Neamț, Sibiu și Constanța ce vor dezbate teme de interes din domeniu, contribuind astfel la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare în spațiul public, precum și la dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice ale tinerilor participanți. 


Scopul proiectului este cultivarea unei atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor, conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate, de gen etc., care pot constitui bariere în comunicare. 


De asemenea, cei 71 de copii vor desfășura activități în incinta Centrului de tineret Ion Creanga din Tuzla, vor vizita Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și Nava Școală Mircea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4907 secunde