Programe și proiecte speciale! DJST Constanța, alături de tinerii dornici de afirmare

167
Programe și proiecte speciale! DJST Constanța, alături de tinerii dornici de afirmare - djst1-1567708921.jpg

Articole de la același autor

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța se implică, în această perioadă, în organizarea unui eveniment devenit deja tradițional.
Este vorba despre Proiectul Național "Democratin", ediția a șaptea, care are loc la Centrul de Agrement din Eforie Sud, "New Paradise". 


Tabăra are ca temă educarea tinerilor în ceea ce privește exercitarea drepturilor civile și politice. Aceștia vor învăța să își cunoască principalele drepturi, cum ar fi dreptul la educație, dreptul la sănătate, dreptul la petiție, drepturile politice de a alege și de a fi ales, dreptul la libera asociere și multe altele. 


Tinerii vor învăța ce înseamnă atribuțiile funcționale ale puterilor executiv-legislative și a puterii judecătorești și ce înseamnă stat de drept.
Se vor organiza sesiuni în care participanții vor învăța ce înseamnă bursa ERASMUS, ce înseamnă euro-voluntariat, iar duminică vor participa la o sesiune de lucru cu o echipă antidrog venită de la CEPECA. 
La această tabără de la Eforie Sud, participă 257 de persoane, cu vârstele cuprinse între 10 și 35 de ani. 


"Tabăra Olimpicilor"  
În luna august, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a participat în calitate de partener și a organizat diferite proiecte și activități de tineret prin Centrele de Agrement aflate în administrare. Acestea sunt: 


- Program național "Tabăra Olimpicilor" - tineri remarcați pe diferite discipline de studiu au beneficiat de sejururi în Centrele de Agrement 2 Mai, în perioada 20 august - 26 august, și Eforie Nord, în perioada 28 august - 2 septembrie. Finanțare oferită de către Ministerul Tineretului și Sportului. 


- Proiect Național "O șansă pentru tineri" - 35 de tineri au beneficiat de diferite activități privind egalitatea de șansă, nondiscriminare și vulnerabilitatea grupurilor sociale în fața diferitelor situații de risc. Proiectul s-a desfășurat în perioada 28 august - 3 septembrie, la Centrul de Agrement Eforie Nord. Finanțare oferită de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Giurgiu, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. 


- Proiect național "O egalitate de șansă pentru tinerii din mediul rural" - proiect național implementat de către Ministerul Tineretului și Sportului și ONG FNGAL, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Proiectul a vizat formarea a 360 de tineri în domeniul lucrătorilor de tineret, formând abilități și competențe în lucrul cu tinerii. Proiectul s-a desfășurat în perioada 19 august - 26 august, la Centrul de Agrement Eforie Sud "New Paradise". 


"Dobroge, mândră grădină" 
- Proiect național "Dobroge, mândră grădină" - organizat de către ACCSALPA, cu finanțare oferită de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Festivalul național de folclor se află la a XII-a ediție, cu participarea a peste 30 de ansambluri populare și peste 800 de participanți, participanții reprezentând toate zonele folclorice din țară. Proiectul s-a desfășurat la Mangalia, pe șase scene concomitent, în perioada 26 august - 1 septembrie. 


- Proiect "Voluntariatul - atelier de implicare în comunitate!" - organizat de către ONG Sigma Development Center, în perioada 3 septembrie - 7 septembrie, la Centrul de Agrement 2 Mai, cu finanțare a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. Proiectul vizează inițierea tinerilor în diferite forme de implicare comunitară, precum și dezvoltarea lor personală în voluntariat; număr de participanți - 30. 


- Proiect național "Împreună Antidrog", desfășurat de către Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, perioada 28 august - 2 septembrie, peste 200 de tineri fiind implicați în diferite ateliere tematice având ca finalitate stimularea abilităților de refuz în contextul existenței factorilor de risc. Atelierele tematice au fost din următoarele domenii - film, prezentare de proiecte, teatru, apicultură, tir cu arcul, sport de masă - fotbal și baschet, ateliere creative de tip hand made, dans, poezie, orientare și treasure hunt. 


"Vacanța în siguranță" 
- Campania de prevenire estivală "Vacanța în siguranță", inițiată de către Centrul regional de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Compartimentului Prevenire din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, a vizat informarea corectă a tinerilor prezenți în cele trei centre de agrement - Eforie Sud, Eforie Nord și 2 Mai - cu privire la diferite situații de risc la care se pot expune prin consumul de factori de risc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6113 secunde