Profesorul Paul Neagu, patru săptămâni în izolare! "Așteptăm să reluăm pregătirea"

353
Profesorul Paul Neagu, patru săptămâni în izolare!

Articole de la același autor

Pandemia de coronavirus a afectat întreg mapamondul, astfel că sportivii, dar și antrenorii sunt dornici să revină cât mai repede la antrenamente.

România se poate mândri cu două fete de excepție care au făcut și fac în continuare mari performanțe în bob și skeleton. Este vorba despre Andreea Grecu și Ioana Gheorghe, vicecampioane europene la începutul acestui an în Letonia, sub comanda profesorului Paul Neagu, antrenorul lotului olimpic feminin de bob al României.

Tehnicianul constănțean a avut parte de o experiență mai puțin plăcută în această perioadă. Acesta se afla în Statele Unite ale Americii în momentul când pandemia de coronavirus și-a făcut simțită prezența și restricțiile au intrat în vigoare. A plecat apoi în Germania, unde a stat în izolare două săptămâni, după care a revenit în România, unde a fost nevoit să îndure alte două săptămâni de izolare, la Techirghiol.

"Pandemia de coronavirus m-a prins în Statele Unite ale Americii. Am plecat de acolo în Germania, la Frankfurt, unde am stat două săptămâni în autoizolare. Apoi, am venit în România și am fost nevoit să stau alte două săptămâni la Techirghiol, în carantină. A fost o perioadă foarte grea, dar am trecut cu bine peste și îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos.

Așteptăm acum să vedem când vom putea relua antrenamentele. Așteptăm să se deschidă stadionul, să putem să ne antrenăm normal, pentru că fetele au nevoie de antrenament fizic, dar și specific", a declarat antrenorul Paul Neagu.

"Nu-i normal să stai ca o pasăre în colivie"

Atunci când vine vorba despre antrenamente, profesorul Neagu spune că a rămas plăcut impresionat când a văzut că în Germania acestea au fost reluate. Din păcate, în România încă nu le este permis tuturor sportivilor să se antreneze normal, astfel că aceștia pot avea de pierdut la acest capitol.

"Cei din Germania sunt cu o lună înaintea noastră la capitolul antrenamente. Am fost la Frankfurt și am vorbit cu fiul meu, care este antrenor acolo și mi-a spus că ei au început antrenamentele în urmă cu o lună. Așteptăm și noi să putem face acest lucru.

Așteptăm noi decizii pe care le va lua Guvernul României. Este greu și pentru cele două fete pe care le antrenez. Atât Andreea Grecu, cât și Ioana Gheorghe s-au pregătit până în prezent singure, în autoizolare. Le-am monitorizat permanent. Atunci când vrei să faci performanță, ai nevoie de o pregătire bine pusă la punct. Fetele au nevoie și de libertate. Nu este normal să stai ca o pasăre în colivie. Poți să îi faci colivie de aur și să îi dai de mâncare, dar, dacă nu îi oferi libertate, este foarte greu pentru ea", a adăugat profesorul Neagu.



La orizont, China!


Foarte probabil, competițiile oficiale de bob și skeleton se vor relua în acest an. Probabil că, în luna septembrie, Andreea Grecu și Ioana Gheorghe vor putea participa la Campionatul Național.

"Eu cred că se vor relua competițiile oficiale. Campionatul Național de bob și skeleton pe role ar trebui să aibă loc în luna septembrie a acestui an. Cred că, până atunci, această pandemie va trece și vom putea participa la competiție. Apoi, la finalul anului, vom merge în Austria, la Innsbruck, pentru o altă competiție importantă. Fetele sunt pregătite și nu am emoții că nu vor face față. Trebuie, însă să reluăm mai repede antrenamentele pentru a intra din nou în forma în care am fost înainte de această pandemie. Andreea Grecu și Ioana Gheorghe sunt vicecampioane europene, deci au o experiență acumulată", a explicat Paul Neagu.

În programul profesorului Neagu și al sportivelor sale, este trecută și o vizită în China, acolo unde sportivele vor încerca noua pistă construită, care va găzdui competițiile de bob și skeleton din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022.

"Avem în program să mergem și în China, pentru a testa noua pistă care va fi folosită la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022. Mai avem mult de muncit, dar veți vedea că fetele vor continua pe panta ascendentă, așa cum ne-au obișnuit până în prezent", a concluzionat Paul Neagu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4609 secunde