Pregătiri pentru Mondiale! Constanța se dă cu… bobul, în mijlocul verii

355
1

Articole de la același autor

Ieri, la Constanța, s-a desfășurat în premieră o competiție de bob. Campionatul de împins bobul pe rotile - Cupa Brick s-a organizat în parcarea magazinului și a adunat la start un număr de 16 echipaje, formate atât din sportivi de performanță, cât și din amatori. 


Deși bobul este un sport de iarnă, practicat la temperaturi cu minus în față, de data aceasta, sportivii au fost nevoiți să îndure soarele arzător și să înfrunte o temperatură de peste 30 de grade.
 
Bobul a trezit interesul mai multor sportivi din diverse discipline. Astfel, la competiția de ieri s-au prezentat atleți, rugbiste, halterofili, dar și fotbaliste. 


Anul viitor, stațiunea Mamaia va fi gazda Campionatului Mondial de starturi pentru bob cu rotile, competiție organizată în premieră la noi în țară. Concursul de ieri a fost, așadar, o avanpremieră a ceea ce se va desfășura la anul. 


La competiție nu a lipsit echipajul de bob "regină" al României, format din campioanele Maria Constantin și Andreea Grecu. Paul Neagu, antrenorul celor două, a subliniat faptul că această competiție a reprezentat și un mod de selecție în rândul sportivilor, pentru că în curând se va forma echipa de bob feminin de 4. 


Cu toate că fac o echipă foarte bună, cele două sportive nu au concurat împreună și au decis să-și aleagă alte coechipiere. Astfel, Andreea Grecu a avut-o ca și coechipieră pe sprintera Georgiana Lupu, iar Maria Constantin a făcut echipă cu triplusaltista Erika Halai. 


Fiecare echipă a luat startul în două manșe, însă oboseala și căldura și-a spus cuvântul astfel că a doua oară, majoritatea echipelor nu și-au îmbunătățit cu mult timpul. 


Toți participanții au fost premiați cu tricouri și șepci, iar primele trei locuri au primit medalii și cupe. 


Primul loc la fete a fost câștigat de Andreea Grecu și Georgiana Lupu, fiind urmate de Maria Constantin și Erika Halai și de rugbistele Andreea Mităchescu și Alina Diniță. 


La băieți, pe primul loc s-au clasat Ionuț Grecu și Cristi Boboc, pe doi, Valeriu Iubu și Adrian Radu, iar pe locul trei s-au regăsit Cosmin Văru și Daniel Popa. 


În luna septembrie, se vor face norme de selecție la băieți și fete, pentru a se definitiva echipele României. Tot în luna septembrie, Maria și Andreea vor participa la un cantonament în Germania. Alături de ele se vor mai pregăti alte două sportive care vor fi alese în urma selecției. 


Dar până la stagiul din Germania, Andreea Grecu va participa la Mondialele de atletism, la proba de ștafetă 4x400 m. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde