Portarii de la HC Dobrogea Sud, implicați în acțiunile echipei naționale a României

204
Portarii de la HC Dobrogea Sud, implicați în acțiunile echipei naționale a României - portarii1-1576877457.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a avut evoluții bune în 2019, mai ales după instalarea pe banca tehnică a antrenorului Djordje Cirkovic. Unul din motivele pentru care constănțenii au bifat 12 meciuri consecutive fără înfrângere este jocul foarte bun practicat la fiecare meci de portarii echipei de la malul mării. 


Meritul principal îl are antrenorul cu portarii, Alexandru Buligan, cel care s-a întors în acest sezon la Constanța pentru a face performanță cu HCDS. 


Alexandru Buligan a antrenat mult timp în Spania, acolo unde, în 2005, a reușit să câștige Campionatul Mondial cu echipa națională a Spaniei.


"Buli" s-a întors acum la Constanța și îi are în grijă pe cei trei portari - Karim Hendawy, Daniel Vasile și Ionuț Iancu. 
Alexandru Buligan a ajuns și la un acord cu Federația Română de Handbal pentru a ocupa postul de antrenor cu portarii la echipa națională și, grație acestui fapt, Daniel Vasile și Ionuț Iancu au fost convocați pentru acțiunile primei reprezentative din această perioadă. 


"Am ajuns la un acord cu președintele federației, Alexandru Dedu, pentru a face parte din staff-ul echipei naționale în perioada următoare. Îmi doresc să dau ceva înapoi handbalului românesc, să ajungem acolo unde toată lumea își dorește să fim din nou, pentru că am pierdut foarte mulți ani și suntem foarte jos, unde nu ne-am fi gândit. Este o generație bună, sperăm să îmbinăm tinerețea cu experiența", a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Alexandru Buligan. 


Cei doi portari de la HCDS, Ionuț Iancu și Daniel Vasile, se află împreună cu echipa națională într-un stagiu de pregătire pentru Trofeul Carpați, care va avea loc, între 26 și 29 decembrie, la București, și pentru turneul preliminar din Italia, prima fază de campanie de calificare pentru Campionatul Mondial din 2021, care va avea loc în perioada 10-12 ianuarie. 
Dani Vasile va lua parte la Trofeul Carpați, însă selecționerul Rareș Fortuneanu nu se va baza pe serviciile sale la turneul din Italia. 


"Am lucrat pentru prima dată cu Vasile când am revenit la Constanța. Și mi s-a părut că este un portar de viitor, care trebuie încurajat, chiar dacă nu a jucat foarte mult în campionat, având în vedere că sunt Iancu și Hendawy. Pe Nono îl știam, sper să reușesc să-l motivez și mai mult, să devină mai activ. Logic, la turneul din ianuarie, Italia, ca țară gazdă, poate să pună mari mari probleme. A crescut foarte mult în ultimii ani, la fel Kosovo are 5-6 jucători care evoluează în străinătate, și Georgia arată bine. Multă lume a început să joace handbal. Dar eu spun că pornim cu prima șansă. Suntem obligați, prin blazonul pe care îl avem! Dacă nici la turneul ăsta nu emitem pretenții... Sper să ajungem la barajul din iunie și, cu puțină șansă, să obținem calificarea", a adăugat Alexandru Buligan 


XXX 
Tricolorii își vor măsura forțele la Trofeul Carpați cu Olanda, Macedonia de Nord și Algeria. 
În 10-12 ianuarie, vor evolua la Benevento în grupa preliminară contra Italiei, Republicii Kosovo și Georgiei. 
Dacă vom câștiga turneul din Italia, ne vom califica într-o fază intermediară, un baraj în dublă manșă, 15/16 și 18/19 aprilie, la care vor participa și echipele de la EURO 2020 care nu merg la turneele preolimpice. 


Play-off-ul final, care va da biletele pentru Campionatul Mondial din 2021, din Egipt, va avea loc în luna iunie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6171 secunde