Poker-ul nu înseamnă doar Texas Hold’Em

1473
Poker-ul nu înseamnă doar Texas Hold’Em - imagine-1561549507.jpg

Articole recomandate

Există posibilitatea că dacă spui poker, lumea să presupună automat că te referi la Texas Hold’Em. Sau, fiind in Romania, e posibil să se gândească și la poker-ul cu cinci cărți, dar parcă această variantă a cam apus în țara noastră. Totuși, poker-ul nu se rezumă doar la cea mai cunoscută versiune, Texas Hold’em. Există alte jocuri cel puțin la fel de interesante, unele foarte puțin explorate.

Și dacă tot sunt puțin jucate, asta înseamnă și că poți să ai șansa să fii un deschizător de drumuri, să ai succes într-o arie de jucători fără prea multă experiență. În cazul Texas Hold’Em-ului, este cam dificil să mai vii cu ceva nou, oricât ai încerca. Dar dacă vorbim de 7 Card Stud, de exemplu, atunci ai calea deschisă, cel puțin la mesele din România. Și discutăm aici de mediul online, pentru că offline se merge pe ce e în trend și atrage.

Dar înainte de a descoperi ce alte jocuri de poker mai avem la dispoziție, să ne amintim cum se joacă Texas Hold’Em și de ce este un joc atât de popular și interesant.



 Texas Hold’Em

Într-un joc de Hold’em, fiecare jucător primeste două cărți, pe care le poate vedea doar el. Următoarea acțiune este când dealerul pune cinci cărți pe masă, prima dată trei (flop), apoi pe cea de-a patra (turn) și, în cele din urmă, pe cea de-a cincea (river). Câștigătorul fiecărei mâini este jucatorul este cel care deține cea mai bună combinație de cinci cărți în momentul în care se arată cărțile (showdown). În plus, cel care face ultimul pariu poate să câștige fără să se ajungă la "showdown" dacă nu i se dă "call" la ultimul pariu cerut.

O popularitatea adusă de expunerea starurilor acestui "sport" pe la TV si pe internet. Jocul de baza este usor de învățat, dar Texas Hold’Em-ul are anumite substraturi care necesită pregătire și dedicatie. Este un joc de strategie, în care mai important decât cărțile este cunoasterea adversarilor de la masă.

Omaha

Cu rădăcini in Texas Hold’Em, Omaha este un joc extrem de palpitant și captivant. Fiecare jucător primește patru cărți proprii cu fața în jos. Cinci cărți comune sunt așezate cu fața în sus în mijlocul mesei. În jocurile Omaha, toți jucătorii trebuie să folosească exact trei dintre cărțile comune de pe masă împreună cu exact două cărți dintre cele proprii pentru a forma o mână de poker de cinci cărți.

Etapele de pariere și de așezare a cărților pe masă sunt aceleasi ca la Texas Hold’Em. În principiu, dacă îți place holdem, e foarte posibil să te simți atras și de jocurile de Omaha.

Omaha Hi/Lo

Omaha High Low este un joc de poker destul de interesant, mai ales pentru jucătorii care se considera "ghinioniști". Are aceeași structură de bază ca Omaha, cu fiecare jucător primind patru cărți proprii cu fața în jos. Pe urmă, cinci cărți comune sunt așezate cu fața în sus în mijlocul mesei, iar toți jucătorii trebuie să folosească exact trei dintre cărțile comune de pe masă împreună cu exact două cărți dintre cele proprii pentru a forma o mână.

Diferența se face la "showdown" și este una cel puțin intrigantă. Potul este împărțit în mod egal între cea mai bună mână high și cea mai bună mână low, dacă aceasta există. Astfel, ai două șanse - ori afișezi cea mai bună combinație de cărți, ori construiești o "cărămidă". În oricare dintre cazuri, pui mâna pe jumătate din pot. Dar asta nu e tot, deoarece ar cam exista un scenariu în care tot potul poate fi al tău. Se numește "scoop" și se implementează atunci când ai o mână calificată ca low, dar care este și chintă sau culoare.

 7 Card Stud

Dacă Texas Hold’Em sau Omaha vi s-au părut dificil de înțeles, atunci 7 Card Stud va semîna puțin cu fizica cuantică. Îți este necesară o viață întreagă pentru a-ți duce jocul la perfecție. Asta după ce-l înțelegi.

Varianta foarte simplista spune că jucătorul primește 7 cărți, 2 cu fața un jos și 5 cu fața în sus. Sunt 5 etape de pariere, iar cea mai bună combinație de 5 cărți câștigă. Doar că, de data asta, vorbim exclusiv de cărțile pe care le deții tu, fără altele comune. Partea bună e și că poți vedea ce cărți sunt "afară" din pachet, deci îți poți forma o idee mai bună asupra puterii mâinii tale. Înainte de a te apuca să te joci, îți recomandăm să iei pas cu pas toate regulile și să se familarizezi cu ele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Fun : La poker cu băieții
Pagina a fost generata in 0.4808 secunde