Podium românesc pe pârtiile germane! Paul Neagu face calculele pentru Cupa Mondială

247

Articole de la același autor

Profesorul constănțean Paul Neagu apasă accelerația pentru obținerea medaliilor din noul sezon de bob. Aflat împreună cu lotul Românieiîn Germania, tehnicianul se pregătește de debutul la Cupa Mondială și Europeană.

Echipajele feminine de bob ale României i-au generat un prim motiv de bucurie profesorului Paul Neagu, reușind să se claseze pe podiumul Cupei Tyrol. Fiind o competiție de pregătire, tehnicianul constănțean a făcut modificări în componența echipelor. Astfel, pilotul Maria Constantin n-a mai coborât cu Andreea Grecu, ci cu Erika Halai, ocupând în această inedită formulă primul loc. Locul al doilea a fost ocupat de Andreea și Olivia Vild, iar podiumul a fost completat tot de un echipaj românesc, format din Roxana Minuță și Teodora Vlad, despre care profesorul constănțean spune că este un echipaj tânăr și în formare, dar de la care are așteptări.

"Pe Andreea vrem încet-încet să o facem pilot și cum nu se poate de pe o zi pe alta, încercăm să-i dăm încredere la competiții unde nu sunt pârtii grele. Ce m-a uimit este că Maria a avut un timp final pe care până acum la pregătiri doar germanii îl reușeau", a declarat, pentru "Cuget Liber", Paul Neagu.

v v v

Week-end-ul 20/22 noiembrie, Maria Constantin a fost invitată să fie deschizătoare de pârtie la Campionatele Naționale ale Germaniei. Maria va lua startul cu Erika pe post de frânar, iar de evoluția din acest week-end depinde dacă vor participa în aceas-tă formulă la pri-ma etapă de Cupă Mondială de săptămâna viitoare. Dacă startul nu se ridică la așteptările echipei și ale antrenorului, Maria va concura alături de Andreea.

Week-end-ul 27/29 noiembrie va fi foarte aglomerat pentru românce. Vineri și sâmbătă, la Winterberg, se vor desfășura două etape de Cupă Europeană, unde se aliniază la start echipajul compus din Andreea Grecu și Olivia Vild, îndrumat de Andreas Neagu, fiul profesorului Neagu, antrenor și sportiv de bob.

Vineri, la Altenberg, se organizează prima etapă de Cupă Mondială, unde Maria va concura sigur, numele partenerei sale nefiind încă anunțat. Dacă va trebui ca Andreea să participe la Mondiale, este nevoită să renunțe la etapa de vineri de la Europene, dar se va întoarce sâmbătă. Ceea ce înseamnă că sportiva va fi contra-timp, fiind nevoită să se deplaseze aproximativ 500 de km, totul de dragul performanței și al sportului.

"Abia acum începe bătaia. Acum vom culege roadele muncii noastre și vom arăta exact pentru ce ne-am antrenat", a adăugat profesorul Paul Neagu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.628 secunde