Peste 12.000 de copii, angrenați în proiectul "Caravana Sănătate prin Sport"

344
Peste 12.000 de copii, angrenați în proiectul

Articole de la același autor

Desfășurat în 17 unități școlare din municipiul Constanța, proiectul "Caravana Sănătate prin Sport" s-a adresat elevilor de gimnaziu cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, în speranța readucerii copiilor pe terenurile de baschet, handbal sau fotbal, pentru o viață mai sănătoasă și o dezvoltare fizică și cognitivă mai bună. 


Activitatea s-a împărțit în două acțiuni: caravana micului sportiv la mini-baschet, mini-handbal și mini-fotbal, în care au avut loc demonstrații sportive cu elevii fiecărei unități școlare partenere; competițiile de mini-baschet, mini-handbal și mini-fotbal, în toate cele 17 unități școlare. 


Toți finaliștii competițiilor au fost premiați cu cupe și tricouri, iar câștigătorii s-au ales cu materiale sportive pentru ora de educație fizică. 


Proiectul a fost finanțat de Primăria Municipiului Constanța și derulat de CS Phoenix, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, Facultatea de Educație Fizică și Sport și Federația Română Sportul pentru Toți. 


"Am fost mai mult decât mulțumiți de cum a decurs proiectul, dacă ținem cont de numărul mare de copii care au luat parte: peste 12.000 de participanți. Cu siguranță, vom continua proiectul pe viitor. Ne propunem să ajungem și în celelalte instituții școlare din municipiu, dar și din județul Constanța", a declarat Cristian Mânăstireanu, președinte CS Phoenix Constanța. 


Echipa feminină de baschet CS Phoenix Constanța a câștigat, luni seară, prima partidă de verificare, în compania Agronomiei 4 Sports București, scor 77-59 (43-30). 


Constănțencele antrenate de sârbul Pedrag Stanojcic vor debuta în Divizia A, duminică, 22 octombrie, ora 17, cu Rapid București. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5658 secunde