Perioadă dificilă pentru Simona Halep. Românca ar putea să rateze turneul de la Cincinnati

382
Perioadă dificilă pentru Simona Halep. Românca ar putea să rateze turneul de la Cincinnati - perioada-1565539525.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep trece prin momente dificile. Tenismena constănțeană nu a putut termina meciul cu Marie Bouzkova, din sferturile de finală ale turneului WTA de la Toronto, supranumit și "Rogers Cup". Halep a pierdut primul set cu 4-6, iar apoi a fost obligată să abandoneze din cauza unei accidentări la călcâiul lui Ahile.


Simona a ratat, astfel, o nouă confruntare cu Serena Williams, care s-a calificat la acea oră în semifinalele Rogers Cup, după ce s-a impus în fața japonezei Naomi Osaka, cu 6-3, 6-4. 


Dacă ar fi trecut de jucătoarea de 21 de ani, Simona ar fi fost prezentă pentru a cincea oară consecutiv în semifinalele competiției din Canada. 


La finalul partidei, adversara Simonei și-a exprimat regretul în ceea ce privește abandonul campioanei noastre.
"Îmi pare foarte rău că Simona a trebuit să abandoneze, dar pot spune că a fost un privilegiu pentru mine să joc în compania ei, chiar dacă a fost doar un set. M-am bucurat de fiecare minut" , a declarat cehoaica Marie Bouzkova.
"În mod cert, nu așa îmi doream să plec de la Rogers Cup, dar sunt bucuroasă pentru săptămâna minunată pe care am avut-o aici și vreau să le mulțumesc incredibililor fani de la Toronto - v-am auzit în seara asta!", a fost mesajul postat de Simona Halep pe Twitter.


În această săptămână, Halep va juca direct în turul al doilea al turneului de la Cincinnati, adversară urmând să fie învingătoarea din partida Ekaterina Alexandrova (Rusia, locul 48 WTA) - Carla Suarez Navarro (Spania, locul 26 WTA).
"Se pare că voi juca miercuri, am timp să mă recuperez, voi merge la doctor mâine, când ajung acolo. Voi face investigații, dar și un tratament destul de bun și de puternic, pentru picior. Vom vedea, nu știu ce să vă spun acum", a mai spus Halep, care își va păstra locul 4 în clasamentul WTA. Începând de astăzi, japoneza Naomi Osaka revine pe prima poziție a ierarhiei mondiale, după ce australianca Ashleigh Barty a pierdut în turul secund la Rogers Cup.


Competiția de la Cincinnati debutează astăzi și o va prinde pe Halep într-o perioadă de refacere după accidentarea suferită la tendonul lui Ahile. Cel mai probabil, Simona nu va putea duce la capăt turneul. 


Halep riscă să piardă trei locuri în clasament și să cadă până pe locul 7, în funcție de parcursul lui Kiki Bertens, al Petrei Kvitova și al Elinei Svitolina.


Fostul lider mondial are de apărat 585 de puncte și aici, după ce a jucat finala anul trecut, pierdută cu Kiki Bertens, scor 6-2, 6-7(6), 2-6.


Optimile de finală i-ar aduce în față o adversară tare. Acolo ar urma să joace cu Garbine Muguruza, Madison Keys, Amanda Anisimova sau Daria Kasatkina. Pe aceeași jumătate de tablou cu românca se mai află Naomi Osaka (2 WTA), Kiki Bertens (5 WTA) și Elina Svitolina (7 WTA).  


Simona Halep a abandonat la Toronto dar s-a apropiat de primul loc al clasamentului pentru Turneul Campioanelor. Prima poziție este ocupată de Ashleigh Barty (4887 de puncte), dar Simona se află la numai 269 de puncte de australiancă.
Pe locul trei în clasamentul Race se află Karolina Pliskova (4357), iar Petra Kvitova e pe patru (3766). Ultimele 4 poziții care duc la Shenzhen sunt ocupate de Kiki Bertens (3505), Naomi Osaka (3347), Belinda Bencic (2850) și de Elina Svitolina (2580).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4365 secunde