Pentru amatori și profesioniști! Sala "Eden", dedicată în exclusivitate tenisului de masă

2300
Pentru amatori și profesioniști! Sala

Articole de la același autor

Constanța este unul dintre cele mai importante centre ale tenisului de masă românesc. Este locul de unde au pornit către marea performanță mari campioni, precum Eliza Samara, Andrei Filimon, Constantin Cioti și mulți, mulți alții. Dar, în ciuda rezultatelor și a resurselor umane (sportivi și antrenori) extraordinare, Constanța a suferit enorm la capitolul infrastructură.

Practic, tenis de masă se poate juca numai în sălile de la LPS "Nicolae Rotaru", dar trebuie ținut cont că aici se antrenează și sportivi practicanți ai altor discipline. S-a tot vorbit despre o sală numai pentru tenis de masă, de un mini-campus, însă totul a rămas la stadiul de proiect, de vorbe, banii pentru investiții fiind încă așteptați.

Așadar, dacă la stat lucrurile se mișcă cu mare greutate, în privat, situația stă cu totul altfel, iar o mare rază de soare a răsărit pe strada tenisului de masă constănțean.

Zilele trecute, a fost inaugurată prima sală dedicată în exclusivitate tenisului de masă: "Eden", situată pe bd. Aurel Vlaicu, în apropierea Liceului Tehnologic "Gheorghe Miron Costin".

Sala dispune de opt mese Donic profesionale, separatoare, vestiare, dușuri, saună, chiar și un mini-bar. Lucru important, iluminatul este foarte bun, condiție esențială în sportul cu bila de celuloid/plastic.

"Punem această sală la dispoziția tuturor celor care doresc să joace tenis de masă, indiferent de vârstă ori de nivelul de pregătire. Pot veni copii, adulți, amatori sau sportivi legitimați. Facem și inițiere, pentru copii cu vârste de la 6 ani, dar și pentru adulți. Programări se pot face la recepția sălii, zilnic, între orele 8.00-24.00", a declarat, pentru "Cuget Liber", inițiatorul proiectului, George Lică.

★ ★ ★

În România, există o comunitate a jucătorilor de tenis de masă, ce activează de mai bine de 12 ani, însumând aproximativ 5.000 de persoane, dintre care 100 sunt din Constanța. În cadrul acestei comunități, se organizează turnee zonale, mai mici, de categoria B, sau mai mari, de categoria A.

Turneul de la "Eden" va cuprinde patru secțiuni: începători, avansați, Open și Elite.

★ ★ ★

La sala "Eden", pregătirile sunt supervizate de un fost antrenor al lotului național de tenis de masă al României, Viorel Sterea.

"Este un lucru extraordinar să avem la Constanța o sală dedicată numai tenisului de masă. Ne dorim, în primul rând, ca aici să creștem cât mai mulți copii", a declarat Sterea, care își va desfășura activitatea în paralel, atât la "Eden", cât și la Mangalia, acolo unde are un club privat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5671 secunde