Oina la putere! De la Sâmbăta de Sus, pe plaja "Cleopatra"

1506
Oina la putere! De la Sâmbăta de Sus, pe plaja

Articole de la același autor

În perioada 26 iunie - 2 iulie, Federația Română de Oină și Asociația Română a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, au organizat, la Sâmbăta de Sus , din județul Brașov,, prima ediție a Taberei Naționalei de Educație prin Jocuri și Sporturi Tradiționale, la care au participat aproximativ 80 de copii, din județele Bacău și Mureș. 


Așa cum era de așteptat, activitățile desfășurate în tabără au reușit să trezească interesul tuturor participanților. Chiar dacă activitatea principală a constat în învățarea jocului de oină, au avut loc în plus diferite acțiuni de petrecere a timpului liber, prin practicarea și a altor sporturi tradiționale. 


"Cu ajutorul unor oameni deosebiți, federația a reușit să realizeze un nou proiect care se dorește a fi startul unor astfel de activități, care erau o stare de normalitate în urmă cu 30 de ani. Am avut ceva emoții, dar, până la urmă, totul a fost foarte bine. La acest lucru au contribut din plin profesorii și, în special, doamna Otilia Lazăr (organizator), care au reușit să mențină în tabără o atmosferă de sărbătoare și relaxare în același timp, fapt pentru care îi felicit și pe această cale și le mulțumesc. A fost o extraordinară atmosferă în tabără, remarc disponibilitatea copiilor pentru jocuri și receptivitatea profesorilor. A fost ceva de vis, reușind să combinăm excursiile pentru vizitarea superbei zone cu sporturi tradiționale. Sunt convins că această tabără va fi un punct de referință pentru o altă modalitate de inițiere în oină care se va dezvolta în următorii ani", a declarat președintele FR de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre. 


În perioada următoare, oina se mută la Constanța. Mai exact, pe plaja din dreptul Complexului "Cleopatra" din Mamaia, acolo unde vor avea loc Cupa României și Campionatul Național de seniori pe plajă, la feminin, în perioada 14-16 iulie. O săptămână mai târziu, vine rândul băieților să lupte pentru supremație, în aceleași competiții pe nisip.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde