Oina cucerește Asia! Sportul nostru tradițional, promovat în Indonezia

248
1
Oina cucerește Asia!  Sportul nostru tradițional, promovat în Indonezia - oina-1475859426.jpg

Articole de la același autor

Sportul nostru național, jocul de oină, își continuă periplul prin țările asiatice, în turneul de promovare a obiceiurilor și tradițiilor românești la "Răsărit".

După ce, în luna septembrie, a dus oina în Italia și Japonia, delegația României a ajuns, în aceste zile, în Indonezia, la Jakarta, unde ia parte la Festivalul Mondial al Sporturilor Tradiționale, organizat de Organizația Mondială a Sporturilor pentru Toți. Un prilej excelent pentru români de a-și prezenta istoricul, alături de alte 100 de națiuni din lumea întreagă. Pe lângă echipa de oină, la Jakarta mai este prezentă și echipa de Counter-Strike a României, una dintre cele mai apreciate din întreaga lume.

"Oina este un sport autentic românesc care aproape a dis-părut după Revoluția din ’89. Trebuie să reînvie și să câștige un loc în conștiința generației tinere. Într-o formă nouă, suplă, atractivă atât pentru orășeni, cât și pentru tinerii de la sate, acest sport care, cel puțin la nivel legislativ, a devenit sport național încă din anul 2014, trebuie să fie promovat, învățat și practicat la scară largă", a declarat președintele Federației Române de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre.

v v v

Promovarea oinei este în plină desfășurare și în România. Tot mai multe cluburi sportive se afiliază forului național și ajută la dezvoltarea acestei ramuri sportive.

O noutate va fi introducerea sportului național românesc în școli. Proiectul se numește "Recuperarea sportului tradițional românesc: Oina, în marile orașe ale României" și a fost lansat de Fundația Student Plus, în parteneriat cu Federația Română de Oină. Principalul obiectiv al acestei campanii este acela de a crește nivelul de informare în rândul tinerilor asupra acestui sport, precum și predarea lui la orele de educație fizică de către profesori, dar și sprijinirea per-soanelor care doresc înființarea unor echipe de oină. 

Comentează știrea

costica
8 octombrie 2016
Ai alături o echipă ambițioasă!

Superoferta cu castiguri imediate! Iata in sfarsit o oferta noua, interesanta si profitabila prin care aveti posibilitatea reala de a castiga bani simplu, fara recrutari de oameni, fara batai de cap. Pur si simplu functioneaza! Va asteptam sa cereti mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2844 secunde