ȘOC ÎN LUMEA SPORTIVĂ! Vicecampion olimpic, bolnav de cancer

142
ȘOC ÎN LUMEA SPORTIVĂ! Vicecampion olimpic, bolnav de cancer - cpt130525333jpg-1547808805.jpg

Articole recomandate

Canadianul Max Parrot (24 ani), vicecampionul olimpic din 2018 la snowboard, slopestyle, a anunțat, joi, că suferă de un cancer al sistemului limfatic, informează AFP.

Parrot, câștigător de cinci ori al Winter X Games, evenimentul de referință al sporturilor de iarnă extreme, a precizat că renunță la sezonul 2018-2019, inclusiv la Campionatele Mondiale 2019 de la Utah (SUA), din luna februarie.

"Primele simptome au apărut în această toamnă, când am început să am niște iritații ale pielii. Am primit diagnosticul cu puțin înainte de Crăciun, când am aflat că sufăr de limfomul Hodgkin", a explicat el, conform unor declarații publicate pe site-ul postului de televiziune CBC.

"Este un nou tip de provocare și de competiție, dar am intenția de a face totul pentru a câștiga", a asigurat Parrot, care a început deja chimioterapie.

"Știu că va dura și că va fi greu, dar mergem înainte. Mai am 11 ședințe de chimioterapie, câte două pe săptămână, și totul merge bine. Sper ca totul să fie în regulă în luna iunie", a adăugat Parrot, considerat unul dintre cei mai spectaculoși snowboarderi din circuit în special în probele de Big Air

În afara medaliei de argint cucerită la JO de la PyeongChang (Coreea de Sud), el are și șase victorii în Cupa Mondială de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8902 secunde