O propunere de nota 10: înotul, disciplină obligatorie în școli

275
O propunere de nota 10: înotul, disciplină obligatorie în școli - opropunere-1525970181.jpg

Articole recomandate

Camelia Potec, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că își propune introducerea înotului ca disciplină obligatorie în școli prin fundația pe care înființat-o recent. 


"Fundația care îmi poartă numele va avea o misiune grea, o misiune pe termen foarte lung, și anume introducerea înotului ca disciplină obligatorie în școli. Că este vorba de 10, 20 sau 30 de ani, ne dorim ca la sfârșit să putem spune că ne-am îndeplinit misiunea și că înotul este obligatoriu în grădinițe, școli, licee și, de ce nu, în universități. Prin proiectul care se numește «Ora de înot», dorim să realizăm campanii care să implice Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și chiar Academia de Educație Fizică și Sport cu ajutorul cărora să intrăm în unitățile de învățământ pentru a promova introducerea înotului ca disciplină obligatorie", a declarat Camelia Potec, în prezent președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. 


Principalul impediment al introducerii înotului în școli îl reprezintă lipsa bazinelor. 


"La nivel de federație, am încercat acum patru ani să facem un demers în acest sens, iar Ministerul Educației ne-a răspuns că are deschiderea către promovarea înotului în școli, dar, din păcate, nu au bazine. Dar noi, ca fundație, vom începe cu școlile care au bazine în apropiere, fie că sunt de 25 m sau de 50 m. Iar când vom avea exemple de succes, atunci îi vom atrage alături de noi pe ceilalți părinți și apoi autoritățile locale pentru a construi asemenea bazine. Nu e o misiune imposibilă, pentru că avem exemplul vecinilor noștri, cei din Ungaria. Avem și strategia lor, dar este nevoie de sprijinul Guvernului și al autorităților locale. Încet-încet, vom reuși să realizăm ceea ce ne propunem", a afirmat fosta campioană, citată de Agerpres. 


"Trebuie să avem bazine în toate orașele, mai întâi în cele mari, iar apoi și în cele mai mici. Vom face și o hartă a bazinelor de 25 și 50 de metri din România, unde fiecare părinte poate vedea orarul, instructorii și toate detaliile, pentru a-și putea duce copiii la înot. În momentul de față, sunt 300 de cereri la Compania Națională de Investiți pentru construcția de bazine în țară, dar e imposibil să se aloce bani pentru toate. Dar vom avea această hartă și în funcție de zonă vom vedea în ce orașe se vor construi aceste bazine", a adăugat Camelia Potec. 


Fundația va avea și un bazin mobil care va fi mutat în fiecare vară în diferite localități din țară. 


"Sunt în discuții cu o companie din Italia pentru a construi un bazin mobil pe care să îl mutăm vară de vară. Să îl ducem în localitățile mai mici și acolo în vacanța de vară toți copii din zonă de 6-7-8 ani să învețe să înoate", a explicat Camelia Potec.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde