O echipă constănțeană, la startul Cupei Satelor la oină

168
O echipă constănțeană, la startul Cupei Satelor la oină - oina-1569002217.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Oină, Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în colaborare cu CS Olteni și Primăria Olteni, organizează, în perioada 21-22 septembrie, Cupa Satelor. 


Competiția, la startul căreia se vor alinia șase echipe - CS Spicu Horia (județul Constanța), CS Olteni, CS Curcani, Biruința Gherăești, Energia Râmnicelu, CS Speranța Tătaru - va debuta sâmbătă, 21 septembrie, la ora 10.00, cu meciurile din grupe. Duminică, 22 septembrie, de la ora 9.00, sunt programate semifinalele și finalele. 
Meciurile vor avea loc la Baza Sportivă Olteni, județul Teleorman. 


"Este o competiție de tradiție pentru sportul nostru național. Oina s-a născut la sat și sunt sigur că va fi o luptă aprigă pentru trofeu. Vor participa cele mai bune echipe din mediul rural, acolo unde, timp de zeci de ani, oina a fost sportul rege. Noi încercăm să readucem acest minunat sport în prim plan, iar astfel de competiții sunt extrem de importante", a declarat președintele Federației Române de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre. 


Demersuri pentru practicarea oinei în Spania 
Asociația Culturală La Tanguilla, o structură care promovează sporturile tradiționale din orașul Aranda de Duero (Burgos), prin președintele ei, Carlos de la Villa Porras, a anunțat Federația Română de Oină că a demarat acțiunea de promovare a oinei în cadrul profesorilor de educație fizică din cadrul comunității. 


Ulterior, cu ajutorul federației, vor fi organizate activități de inițiere în oină pentru cei care vor fi interesați de acest sport. 
"Această veste nu poate decât să ne bucure, să ducem oina românească în cât mai multe țări. Le dorim spaniolilor mult succes!", a transmis președintele Nicolae Dobre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3082 secunde