O atletă de mare perspectivă! Andreea Grecu, doar un pas până la Mondiale

226
O atletă de mare perspectivă! Andreea Grecu, doar un pas până la Mondiale - constanteancaatletism-1438714887.jpg

Articole de la același autor

Atleta Andreea Grecu, legitimată la CS Farul Constanța, continuă să bifeze performanță după performanță. După două week-end-uri în care s-a aliniat la startul Campionatelor Naționale de seniori și mai apoi la Balcaniadă, sportiva a primit acceptul Federației Române de Atletism pentru a încerca să își facă baremul pentru Mondiale la proba de 100 m. 


Week-end-ul ce urmează, la Pitești, vor avea loc Campionatele Naționale de juniori 1. În afara concursului, Andreea Grecu va concura pentru a-și îndeplini baremul pentru participarea la Campionatele Mondiale. 


"Andreea trebuie să scoată timpul de 11.31 sau 11.32 secunde pentru a se califica. Singura problemă este vântul, căci nu tot timpul este de partea sportivului. Este ca la loterie", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul sportivei, prof. Paul Neagu. 


De asemenea, constănțeanca va încerca să împlinească baremul și la proba de 200 m. Antrenorul său este, însă, realist: "Va face o încercare, dar este puțin probabil. Măcar să își îmbunătățească timpul și să facă un nou record personal". 


Colege de echipă, rivale pe pistă 
La Balcaniadă, chiar dacă au făcut parte din echipa de 4x100 m, câș-tigând argintul, Andreea Grecu a întrecut-o pe Andreea Ogrăzeanu, considerată cea mai bună sprinteră a României, în proba de 100 m. Deși nu s-au clasat pe podium, cele două au fost pe locurile fruntașe (Grecu - 6, Ogrăzeanu - 7). 


"Ogrăzeanu nu a mai avut de mult timp o concurentă pe măsură. Cred că pentru ea este o motivație în plus să aibă o adversară ca și Grecu. Eu mă bucur foarte mult pentru ele, fiind și amândouă de la același club. Le doresc succes!", a mai spus profe-sorul Neagu. 


În altă ordine de idei, în week-end, la Naționalele de juniori 1, CS Farul va concura cu trei sportivi. Astfel, Andrei Cojocaru (antrenor, Eveline Lisenco) va concura la 400 m garduri, Cristian Nedelcu va participa la 400 m garduri și la 110 m garduri, iar Nicoleta Zăvelcă s-a înscris la 400 m și 400 m garduri. Ulti-mii doi sportivi sunt pregătiți de antrenorii Cecilia Gevat și Alin Larion. 
La campionat, cei trei sportivi vor fi însoțiți de Eveline Lisenco și Alin Larion. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde