Nume noi în lotul celor de la CSU Neptun Constanța. "Ne dorim un sezon la fel de bun ca precedentul"

840
Nume noi în lotul celor de la CSU Neptun Constanța.

Articole de la același autor

După un sezon excelent, în care s-au aflat la doar o victorie de promovarea în Liga Națională, handbalistele de la CSU Neptun Constanța s-au întors la antrenament.


De o săptămână, sportivele antrenate de Ionuț Pușcașu și Lăcrămioara Ilie au reluat pregătirile pe litoral, susținând ședințe alternative în aer liber (la stadion), cât și în sala Hidrotenica și sala de forță. Sunt în căutarea tonusului, înainte de a porni spre cantonamentul de la Sighișoara, ce va avea loc în perioada 9-19 august, acolo unde vor avea misiunea de a acumula rezistență fizică. Poate cea mai grea și detestată parte din pregătirea unui sportiv.


"Pregătirile decurg foarte bine și ne dorim să o ținem tot așa. Anul trecut am realizat o performanță frumoasă, când nimeni nu se aștepta. Anul acesta ne dorim un sezon la fel de bun ca precedentul", a declarat antrenorul celor de la CSU Neptun, Ionuț Pușcașu.


Imediat după terminarea cantonamentului de la Sighișoara, "universitarele" au programat două turnee amical: deja tradiționalul turneu de la Plopeni, și altul la Slobozia. Noul sezon competițional al Diviziei A, Seria A, va debuta pe 9 septembrie.


Față de sezonul trecut, lotul a suferit mici modificări. Au ajuns la Constanța patru jucătoare: Briggite Szabo (18 ani, SCM Politehnica Timișoara) - pivot, Gabriela Moldoveanu (23 ani, SCM Politehnica Timișoara) - centru, Ioana Stăncescu (20 ani, Handbal Art Galați) - centru, și Florentina Marghidan (18 ani, CSS 1 Constanța) - portar. La capitolul plecări figurează extrema dreaptă Anca Birton, piesă de bază a echipei în ultimele sezoane, care a decis să schimbe aerul de litoral cu cel de Capitală, și cel de-al doilea portar al echipei, Andreea Petruneac.


"Ne respectăm filozofia stabilită la început, aceea de a crește jucătoare tinere și de a forma, în timp, un grup care să atace, la un moment dat, promovarea. Am mare încredere că fetele se vor adapta rapid și că ne vor ajuta foarte mult", a completat Ionuț Pușcașu.


Marți, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind finanțarea CSU Neptun Constanța pentru sezonul 2018/2019, cu 800.000 lei (180.000 euro), cu 200.000 lei mai mult decât au avut la dispoziție anul trecut.


"Nu putem decât să fim recunoscători autorităților locale pentru modul în care sprijină sportul în Constanța. Trebuie să recunoaștem că fără ajutorul lor, multe dintre echipele orașului s-ar fi zbătut în anonimat", a conchis Pușcașu, fostul jucător al celor de la HCM Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6277 secunde