Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu:

"Nimic nu este pierdut, putem câștiga titlul!"

533

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud nu a avut un debut de stagiune foarte fericit. Desele înfrângeri și remize au coborât echipa pe locul 9 în clasament și au generat despărțirea de antrenorul Christian Gaudin, în locul său fiind instalat Sandu Iacob. Cu toate acestea, conducerea clubului spune că HCDS nu a ieșit din lupta pentru titlu. 


Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu, este încrezător în ceea ce privește șansele echipei constănțene de a cuceri un nou titlu național, anul acesta. Asta cu atât mai mult cu cât venirea noului antrenor, Sandu Iacob, este privită drept un moment 0, de unde să reînceapă, cu un suflu nou, ascensiunea către vârful ierarhiei. 


"Sandu Iacob este un antrenor tânăr, ambițios. Sunt convins că se va plia foarte bine pe structura echipei noastre. Nu este absolut nimic pierdut, sistemul competițional ne permite să jucăm finala, să câștigăm titlul, chiar dacă nu suntem pe locul 1 la sfârșitul sezonului regulat. Cu un suflu nou pe care el îl va aduce, echipa își poate reveni și juca din ce în ce mai bine, putem câștiga meci de meci și să urcăm în primele 3-4 locuri ale clasamentului cât mai repede", a declarat Ionuț Stănescu. 


Acesta a precizat că l-a dorit foarte mult la Constanța pe fostul său coleg de la echipa națională. 


"Au fost negocieri dure cu HC Vaslui (n.r. - club la care Iacob a activat în ultimii doi ani), dar totul s-a terminat cu bine și Sandu Iacob a semnat cu clubul nostru. Suntem încântați că fostul internațional a luat decizia de a porni la drum alături de echipa noastră", a explicat Stănescu. 


La rândul său, Sandu Iacob, fost antrenor secund al naționalei României, alături de Aihan Omer, și antrenor principal al reprezentativei de tineret U20, este încrezător în proiectul HCDS. 


"Mă simt senzațional, aș vrea să fie un moment pe care să-l opresc. Dacă este să descriem fericirea, cam așa ar arăta, pentru mine cel puțin. Am venit la Constanța cu gândul de a îmbunătăți nivelul, pentru că echipa se află pe un loc pe care nu l-am anticipat la începutul sezonului, iar lucrul acesta ne motivează. Îmi doresc să cunosc grupul cât mai repede, vreau să le transmit băieților tot pozitivismul pe care îl am, pentru a reuși să câștigăm meciuri. Acesta este scopul nostru final", a declarat Sandu Iacob. 


Acomodarea tehnicianului la Constanța nu ar trebui să fie dificilă, în condițiile în care a fost coleg de echipă cu Ionuț Stănescu, George Buricea și Laurențiu Toma la HCM Constanța, în sezonul 2005-2006, dar mai ales la echipa națională, pe o perioadă mai lungă.


Primul meci oficial al HCDS cu Sandu Iacob pe banca tehnică va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 16.00, la Sala Sporturilor din Constanța, adversară fiind CSM Făgăraș, duel contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naționale. 


Cum echipa vizitatoare ocupă locul 13 (penultimul) în clasament, șansele unei victorii a HCDS în noua "eră Iacob" sunt foarte mari. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9506 secunde