Puncte de vedere/ În spiritul Crăciunului

Nici LPS, nici Szemerjai, nici judo-ul constănțean nu merită mizerii!

463
2
Nici LPS, nici Szemerjai, nici judo-ul constănțean nu merită mizerii! - nici-1450286982.jpg

Articole de la același autor

Decembrie este nu numai luna cadourilor, ci și a… împăcărilor. Apropierea sărbătorilor de iarnă și spiritul Crăciunului îi fac pe oameni mai tolerați, mai înțelegători, chiar mai iertători față de greșelile altora. Căci numai Cel de Sus este fără de greșeală, nu? 


O situație conflictuală s-a înregistrat, zilele trecute, la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", în prim plan aflându-se secția de judo. De la ce anume a plecat totul? 


Un articol strict informativ, semnat de mai tânăra noastră colegă Sandra Mihăilă, referitor la performanțele constănțenilor la Festivalul Național de judo, ultima competiție a anului 2015, a generat un val inexplicabil de comentarii calomnioase, la adresa unora dintre tehnicieni, a conducerii liceului și chiar a jurnalistului. Zoaie, mizerii inadmisibil de reprodus și acuze nefondate din partea unui singur semnatar (nu 40, așa cum poate ar fi indus în eroare un simplu cititor!), un om care probabil a acumulat nemulțumiri și frustrări, mai mult sau mai puțin justificate. 


Am purtat, în aceste zile, discuții și cores-pondențe cu toți cei implicați în acest scandal pe care nici LPS, o instituție de învățământ de prestigiu, nici directorul Andrei Szemerjai, un om cu o conduită morală și profesională de excepție, și nici profesorul Feuzi Gelal, unul dintre bătrânii specialiști de marcă ai judo-ului românesc, nu îl meritau. 


Problema se putea rezolva foarte ușor, cu instanțe, procese, bani tocați pe avocați. Dar pentru ce toate aceste răutăți, căci un rău îl faci într-o clipită. Gen trafic de droguri… O prostie a tinereții care îți poate afecta întreaga viață. 


Sfatul meu pentru toți cei implicați a fost să se așeze la aceeași masă, să-și spună păsurile, să se asculte reciproc și să caute soluții pentru a putea conviețui, totul în interesul copiilor care își doresc să practice această disciplină sportivă modelatoare de caractere: judo. Celui nemulțumit i-am transmis că nu-i frumos, nu-i elegant ceea ce face, că problemele se rezolvă într-o altă manieră, cu atât mai mult cu cât are șansa de a le expune unui director echidistant. 


Așadar, în final, revin la spiritul Crăciunului. Unii să își recunoască greșelile, alții să le ierte și împreună să meargă mai departe, uniți, în slujba sportului constănțean! 


Comentează știrea

Parinte
17 decembrie 2015
Adevar

Nu intelegeti nimic. Au trecut vremurile comunismului in care ne era frica de antrenori si profesori. Copiii de azi comunica cu noi, parintii.Adevarul poate fi aflat foarte simplu. O sedinta cu parintii de la sectia de judo. Dar domnul director nu doreste acest lucru. De ce ? Pacat domnule redactor ca nu va potoliti. Pacat pentru prietenul dumneavoastra. Pai daca nu ati fi scris dumneavoastra articolul asta de 2 lei , unde ne mai spuneam noi pasurile....

Alt parinte
17 decembrie 2015
Felicitari

Va multumim domnule Mihalache. Poate doar cu ajutorul dumneavoastra sa se afle adevarul. Domnul S nu doreste sedinta. Nu noi trebuie sa o facem . Acum din punctul nostru nu mai sunt probleme la liceu. Copiii au un antrenor pe care il respecta. Bani, nu se mai cer pt cantonament si deplasari. Copiii vin cu rezultate. Doar faptul ca vestiarul nu poate fi utilizat din cauza igrasiei si mizeriei lasate de ceilalti sportivi...dar acest lucru se va rezolva. Cel putin asa speram. Noi ii intelegem atitudinea domnului director. Au fost colegi o viata(-el cu Gelal) . A vrut sa -l ajute ok .Sa faca un bine . Ok. Dar ajunge. Daca continua cu aceasta atitudine inseamna ca tot ceea ce e o banuiala a noastra, se confirma....pacat...si apropo... multa lume stie povestea....de ani de zile...dir adj, inspector de specialitate Isj, ISG, presa- ma rog...partea cinstita si onesta si nepartinitoare..., parintii, sportivii...va multumim ca ne ajutati....vom vorbi intre noi si va vom anunta daca dorim o discutie cu dumneavoastra..inca asteptam sa vedem care este pozitia domnului director fata de aceasta situatie. Apoi vom vedea ce e de facut in continuare. O zi frumoasa!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde