Naționala de bob, o zi de cantonament în Paradis Land, la Neptun

472
Naționala de bob, o zi de cantonament în Paradis Land, la Neptun - bobcantonamentparcaventuraneptun-1435081576.jpg
Lotul național de bob, skeleton și sanie - tineret al României, care efectuează, în această perioadă, un stagiu de zece zile de pregătire la malul Mării Negre, a ajuns, ieri, la Paradis Land, parcul de aventură din stațiunea Neptun.

Acțiunea face parte dintre inițiativele antrenorilor acestor echipe care au dorit să le ofere tinerilor o modalitate unică de relaxare prin mișcare. Renumitul parc de aventură le-a pus atât fetelor, cât și băieților concentrarea, echilibrul și forța la test, aceștia parcurgând în timpul petrecut acolo câteva dintre traseele de dificultate sporită.

"Încercăm să le oferim sportivilor, în aceste câteva ore petrecute aici, câteva momente deosebite pe litoral. Este o activitate foarte interesantă", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Paul Neagu, antrenorul echipei feminine de bob.

Planuri și speranțe pentru viitor

După performanțele extraordinare de la Cupa Mondială și Cupa Europei, echipa formată din Maria Constantin și Andreea Grecu are obiective foarte clare: medalii la Campionatul Mondial de tineret de la Winterberg, tehnicianul constănțean menționând că echipele României au și avantajul de a fi familiarizate cu pistele pe care se vor organiza competițiile din sezonul rece.

Rezultatele obținute de sportivii români în ultima perioadă creează premisele pentru o perspectivă optimistă, medaliile câștigate la competiții, dar și potențialul pe care țara noastră îl are pentru dezvoltarea acestui domeniu competițional fiind de bun augur pentru viitorul sporturilor de iarnă.

Cum poți deveni membru al echipei de bob

"Încercăm să facem în primul rând o selecție din rândul atleților, pentru că acești copii au deja deprinderi motrice foarte bune, iar antrenamentele la cele trei sporturi sunt foarte complexe. Pe lângă faptul că trebuie să fii foarte bun în atletism, trebuie să ai și elemente din dezvoltarea forței", a explicat profesorul Neagu.

Sportivii se antrenează zilnic pentru a obține rezultatele dorite, dar, dincolo de o condiție fizică excelentă, de menționat ar mai fi și că un rol major în a obține performanța îl joacă latura psiho-emoțională a acestora, fapt care poate face diferența de câteva sutimi sau miimi la linia de finish.

Am putea avea o pistă de bob la Brașov

"Anul acesta, la Kuala Lumpur, va avea loc congresul Comitetul Olimpic Internațional, Lausane și Brașov fiind localitățile rămase în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020. Dacă România va fi cea selectată, organizatorii vor fi nevoiți să facă o pistă de bob, ceea ce ar însemna mult pentru noi. Inclusiv turistic va însemna mult", a declarat Iulian Păcioianu, antrenorul echipei naționale de bob masculin.

"O investiție mai consistentă în acest domeniu ar însemna performanțe mai bune. Dau un exemplu. Federația de Schi a reușit să creeze baze sportive pentru România, la Grădiște, la Râșnov, locuri unde au venit mii de spectatori și unde s-au organizat evenimente internaționale. Dacă s-ar face o pistă, odată cu activitățile de acolo, ar veni și partenerii", a mai adăugat antrenorul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0964 secunde