Naomi Osaka, chemată în instanță de fostul antrenor

741
Naomi Osaka, chemată în instanță de fostul antrenor - tenisosaka-1553077000.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul unu mondial, a fost acționată în justiție de fostul ei antrenor Christophe Jean, care îi solicită 20 la sută din câștigurile realizate pe parcursul carierei, anunță site-ul american TMZ, citat de agenția Kyodo.

Christophe Jean s-a adresat unui tribunal din Florida, sperând să obțină de la Naomi Osaka cel puțin 2 milioane de dolari din valoarea totală a premiilor câștigate până acum de aceasta, care se ridică la 10,8 milioane dolari.

Antrenorul susține că a fost angajat de tatăl jucătoarei, Leonard Francois, cu care a semnat un contract prin care acesta se obliga să îi achite procentul respectiv.

Conform documentelor depuse la tribunal, Jean a început să o antreneze pe Osaka și pe sora acesteia, Mari, în 2011. El pretinde că Francois a fost incapabil să-l plătească la momentul respectiv, așa că au semnat un contract, prin care îi oferea lui Jean 20 la sută din valoarea premiilor și a contractelor publicitare, pe o perioadă "nedeterminată".

Avocatul jucătoarei nipone, Alex Spiro, chestionat de TMZ, a calificat drept "absurd" așa-numit contract, pe care Osaka nu l-a văzut vreodată, dar a adăugat că înțelege faptul că "ascensiunea fulminantă a lui Naomi" în circuitul mondial l-a făcut pe fostul său antrenor să aibă "pretenții false".

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka a devenit a zecea jucătoare din istorie care câștigă consecutiv US Open și Australian Open, precum și prima reprezentantă a Asiei care devenit numărul unu mondial în tenisul feminin, după victoria sa din Grand Slam-ul australian, în luna ianuarie, când a detronat-o pe Simona Halep din fotoliul de lider WTA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8734 secunde