Campionatul Mondial de tenis de masă

N-au putut să treacă de "zidul" asiatic. Pletea e mândria Constanței

209
N-au putut să treacă de

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, în Cape Town (Africa de Sud), se desfășoară Campionatele Mondiale de tenis de masă juniori U18, pe echipe și individual, acolo unde România este reprezentată de sportivii Andreea Clapă, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plăian, Alexandru Manole, Cristian Pletea și Dragoș Oprea, coordonați de antrenorii Petre Arnăutu și Mădălin Ionașcu. 


În primele zile, a avut loc competiția rezervată echipelor, acolo unde ambele echipe tricolore au reușit să se califice în sferturile de finală. 


La masculin, România a fost învinsă de Coreea de Sud, fără drept de apel, 0-3. Singurul sportiv din Constanța prezent în Africa de Sud, Cristian Pletea (LPS "Nicolae Rotaru", 16 ani) a înregistrat un succes și o înfrângere în partida pierdută contra Japoniei (2-3) și a adus două puncte în victoria cu Cehia (3-2), iar în sferturi a pierdut cu 1-3 la Jaehyun An. România va juca mai departe în turneul de 5-8. 


Tot pe poziția secundă a grupei preliminare a terminat și echipa feminină.


Tricolorele s-au înclinat în fața Franței (1-3), s-au impus contra naționalei Serbiei (3-1), dar au fost eliminate în sferturile de finală de către naționala Japoniei, cu scorul de 1-3. Punctul României a fost adus de Adina Diaconu, care a trecut de Miu Hirano, cu 3-1. În urma acestei înfrângeri, fetele vor întâlni Rusia în turneul pentru locurile 5-8. 


Zilele următoare, se va da startul și în probele individuale feminine și masculine. 


Alături de delegația României se află și antrenorul de la CS Farul Constanța și totodată coordonatorul lotului național feminin, Viorel Filimon.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4614 secunde