Ministrul Justiției anunță achiziționarea de cabine de videoconferință pentru fiecare instanță din țară

106
Ministrul Justiției anunță achiziționarea de cabine de videoconferință pentru fiecare instanță din țară - ministruljustitieivomachizitiona-1552917627.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Focșani, că ministerul a declanșat procedura de achiziție pentru cabine de videoconferință, care vor fi trimise la fiecare instanță din țară, pentru a evita transferul deținuților între penitenciare și instanțe aflate la sute de kilometri depărtare, potrivit Agerpres.


"Anul trecut, din cei aproximativ 20.000 de deținuți, 15.800 au fost transferați, deplasați de la penitenciarul în care erau deținuți la instanțe sau instanța la care aveau afaceri judiciare. Și-l aduci de la Constanța dacă are un proces la Focșani sau îl duci de la penitenciarul Focșani la Constanța, dacă are un proces acolo. Ori, din 20.000 de deținuți, 15.800 să aibă această 'mobilitate' este o cheltuială foarte mare, (...) înseamnă gardienii care îi însoțesc și care îi păzesc, înseamnă timp și cheltuială de resursă umană și mobilitatea lor nejustificată. Am declanșat procedura de a cumpăra, de a achiziționa cabine pentru videoconferință, pe care să le trimitem la fiecare instanță de judecată din țară. Dacă deținutul are o problemă și ar trebui să fie audiat la Galați, să nu îl mai deplasezi de la Focșani la Galați. Are cabină de videoconferință, dacă e nevoie de asistență juridică, beneficiază de asistență, judecătorul audiază, se consemnează (...) și evităm acele cheltuieli, care, după convingerea mea, nu se justifică", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a dat exemplul unui penitenciar din Roma pe care l-a vizitat, unde există o sală de videoconferință, iar deținuții nu sunt plimbați de la stabiliment la instanțe, în felul acesta fiind evitate diverse riscuri și cheltuieli, precum și pierderea inutilă de timp.

"Dacă tehnologia modernă ne permite, păcat ar fi să nu o folosim în beneficiul actului de justiție", a punctat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a aflat, luni, într-o scurtă vizită la Focșani, unde a vizitat Judecătoria și Tribunalul Vrancea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.844 secunde