Ministrul Ioana Bran a participat la Congresul Mondial Antidoping

163
Ministrul Ioana Bran a participat la Congresul Mondial Antidoping - ministru-1526974457.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a declarat după ce a participat zilele trecute la Congresul Mondial Antidoping de la Montreal, organizat de către Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA), că ''dopajul în sport este un flagel care trebuie combătut și eradicat'', potrivit paginii de Facebook a ministerului.


''Au fost trei zile foarte pline și cu discuții extrem de fructuoase. Dopajul în sport este un flagel care trebuie combătut și eradicat, iar WADA își concentrează toate forțele pentru acest obiectiv. Sunt onorată că am avut mandatul de a reprezenta țările Uniunii Europene, am avut alături de colegii mei o poziție comună apreciată. Mă bucur că, deși programul a fost foarte concentrat, am reușit să profit de prezența scurtă la Montreal pentru a vizita și piațeta specială din Complexul Olimpic care poarta numele Nadia Comăneci. Este emoționant să vezi într-un asemenea loc marcat de istorie, unde au avut Jocurile Olimpice din 1976, un spațiu unde la loc de cinste se afla drapelul României și imagini cu marea noastră gimnastă'', a spus ministrul Ioana Bran.


Lucrările Congresului s-au axat în principal pe dezvoltarea sistemului antidoping și pe intensificarea luptei împotriva dopajului la nivel mondial.
Ministrul Ioana Bran a fost reprezentantul Uniunii Europene în Board-ul WADA și, în calitate de reprezentant al unuia dintre cele trei mandate ale UE, a prezentat poziția comuna a țărilor membre. În cuvântul său, rostit în plenul Board-ului WADA, Ioana Bran a vorbit despre sistemul de acreditare al laboratoarelor, care ar trebui să se facă exclusiv pe criterii de calitate și a subliniat faptul ca eforturile Agenției trebuie sprijinite permanent pentru scopul comun al fondatorilor, acela de a avea un sport mondial cât mai curat.


Printre subiectele dezbătute s-au mai aflat evoluția echipamentelor de testare și analiză, acreditarea laboratoarelor, respectarea drepturilor sportivilor dar și aprobarea bugetului WADA, care a primit o creștere de 8% pe an, pentru următorii patru ani.


Ministrul Ioana Bran a participat și la reuniunea reprezentanților autorităților publice, dar și la cea de coordonare, alături de ceilalți reprezentanți ai Europei și a avut întrevederi cu omologii din Bulgaria, Polonia și Belgia, ceilalți reprezentanți ai UE în Board-ul WADA.


Evenimentul de la Montreal s-a desfășurat în contextul în care AMA/WADA efectuează anchetă privind posibila falsificare a rezultatelor unor teste efectuate de sportivi români la Laboratorul de Control Doping de la București, suspendat în februarie 2018 pentru șase luni de către WADA, care se afla la momentul săvârșirii faptelor investigate, iunie 2016, sub jurisdicția Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5664 secunde